Sport

Adrian Iencsi, mărturisire emoționantă despre tatăl său: ”Nu am mai spus-o”

Adrian Iencsi a fost invitatul special al emisiunii ”Suflet de rapidist” și a povestit relația pe care a avut-o cu tatăl său, și el fotbalist pe vremuri.
16.08.2023 | 15:30
Adrian Iencsi marturisire emotionanta despre tatal sau Nu am mai spuso
Adrian Iencsi a fost invitatul special al emisiunii ”Suflet de rapidist” și a povestit relația pe care a avut-o cu tatăl său, și el fotbalist pe vremuri. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist a jucat pentru Rapid între 1997-2004 și 2009–2010. S-a întors în Giulești în 2018 când a antrenat pentru patru luni echipa U19, iar în 2020 a fost pentru două luni și jumătate tehnicianul formației mari. În această vară a revenit pentru ocupa funcția de antrenor secund.

Ce relație a existat între Adrian Iencsi și tatăl său

În cadrul celei de-a treia ediții a emisiunii ”Suflet de rapidist”, Adrian Iencsi a dezvăluit în premieră că idolul său în viață a fost tatăl său, Ioșca, și regretă faptul că nu i-a spus acest lucru cât a trăit. Tatăl secundului din Giulești a murit în toamna lui 2020, după o îndelungată luptă cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

”L-am depășit ca performanțe pe tata, dar toți cei din zona aia, din Piatra Neamț, spuneau că tatăl meu a fost mult mai talentat. Eu chiar eram mândru pe chestia asta, mă bucuram enorm.

Cât timp a fost în viață nu i-am spus-o lui personal, și nimănui nu i-am spus. Toți mă întrebau că ce idoli am, iar eu le spuneam că nu am pe nimeni. Dar tatăl meu a fost un model pentru mine. A fost modelul meu în viață, a fost ceva de nedescris.

ADVERTISEMENT

De multe ori eram mai încăpățânat, nu eram prea apropiat de el, adică să stau, dar în același timp îl iubeam extraordinar de mult și fără să-mi dau seama”, a declarat Adrian Iencsi.

De ce nu dorea ca tatăl lui să vină la meciuri

Fostul fotbalist a povestit că nu i-a plăcut ca tatăl său să vină la meciuri în perioada când era junior. ”Era un om foarte simplu, îmi dădea sfaturi. Eu jucam mijlocaș central la juniori și îmi spunea cum să mă poziționez în teren.

ADVERTISEMENT

Niciodată nu m-a certat, nu m-a criticat, niciodată nu mi-a vorbit urât, a fost foarte aproape de mine și am simțit asta după ce el a plecat de lângă mine. Nu mi-am dat seama câtă energie mi-a transmis el cât a fost în viață. Da, a fost un jucător foarte apreciat în oraș. Idolul meu în viață și m-a ajutat foarte mult în cariera de fotbalist. Îi datorez totul tatălui meu.

A făcut tot ce a depins de el ca eu să ajung fotbalist. Și eu eram foarte încăpățânat. De ce? Pentru că atunci când eram la juniori îmi doream ca el să nu fie prezent la stadion. Eram atât de orgolios că nu doream ca ceilalți să creadă că eu joc pentru că tatăl meu vine la meci.

ADVERTISEMENT

Nu aveam curaj să-i spun lui direct, dar îi ziceam mamei: ‘Te rog frumos să-i spui să nu mai vină la stadion’. Bineînțeles că venea, iar mai târziu mi-a spus că se ascundea după copaci. Eram mai mult cu mama, eram mai comod, mai mămos, mai de-al casei. De altfel nici nu am vrut să fac pasul în Capitală. Tatăl meu îmi spunea tot timpul că sunt cel mai bun. El mereu avea încredere în mine”, a mai spus Iencsi, la ”Suflet de rapidist”.

SUFLET DE RAPIDIST, proiect realizat cu sprijinul Superbet, este o emisiune de tip podcast prezentată de Robert Niță și Lucian Ionescu ce poate fi urmărită în exclusivitate pe FANATIK.RO marți, de la ora 13:30. De asemenea, în fiecare zi de joi, de la 10:30, SUFLET DE RAPIDIST se transmite pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe contul de YouTube Fanatik.

Ce relație a avut Iencsi cu tatăl său

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot...
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților