Sport

Adrian Mutu a dezvăluit de ce l-a vrut pe Ongenda la Rapid: „Aveam nevoie”. Când va debuta noul jucător al giuleștenilor

Adrian Mutu a oferit prima reacție după transferul lui Hervin Ongenda la Rapid. Când va juca mijlocașul francez primul meci pentru giuleșteni.
15.02.2023 | 17:31
Adrian Mutu a dezvaluit de ce la vrut pe Ongenda la Rapid Aveam nevoie Cand va debuta noul jucator al giulestenilor
Adrian Mutu a susținut conferința de presă premergătoare duelului cu Sepsi din play-off.
ADVERTISEMENT

Hervin Ongenda este al doilea nume care se alătură Rapidului în această iarnă. Adrian Mutu a precizat la conferința de presă premergătoare meciului cu Mioveni că Rapid avea nevoie de un astfel de jucător. Totodată, tehnicianului „alb-vișiniilor” a susținut că cel mai probabil perioada de transferuri s-a închis odată cu venirea fostului jucător de la Botoșani.

Adrian Mutu a dezvăluit de ce l-a vrut pe Ongenda la Rapid: „Destabilizează adversarele ceea ce avem nevoie”

Calitățile lui Hervin Ongenda în duelurile unu la unu l-au impresionat pe Adrian Mutu, care consideră că Rapid avea nevoie de un astfel de jucător. „Briliantul” s-a convins de mijlocașul crescut de PSG încă din perioada de la Botoșani, unde a practicat un fotbal de calitate.

ADVERTISEMENT

„Atunci când a fost la Botoșani a practicat un fotbal de calitate, un jucător care este bun în duelul 1-1. Destabilizează adversarele ceea ce avem nevoie. Sperăm să dea totul pentru Rapid. Sperăm să ridice la nivelul așteptărilor și să ne ajute.

Cred că s-a închis mercato odată cu venirea lui Ongenda în această perioadă. Vom merge așa până în vară și după vom vedea ce concluzii vom trage în funcție de ce rezultate vom avea în sezonul acesta”, a declarat Adrian Mutu, în cadrul conferinței de presă premergătoare duelului Mioveni – Rapid.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Adrian Mutu a precizat că nu se va putea baza pe Ongenda în meciul cu Mioveni pentru că fotbalistul nu este 100% din punct de vedere fizic. „(n.r. Ongenda va juca împotriva lui Mioveni) Nu, în niciun caz. De-abia a ajuns.

Se va antrena zilele astea. Trebuie să-l punem la punct din vedere fizic. Va începe antrenamentele chiar astăzi, după amiază și vom vedea ce se va întâmpla în săptămânile următoare”, a mai spus antrenorul Rapidului.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, despre partida Rapidului cu Mioveni: „Va fi un meci deschis”

Adrian Mutu a vorbit despre partida CS Mioveni – Rapid, vineri, 17 februarie, ora 20:00, în etapa 26 din SuperLiga. Tehnicianul „alb-vișiniilor” este convins că partida va foarte dificilă, însă giuleștenii vor da totul pentru victorie.

„Eu îl văd ca un meci foarte dificil pentru că joacă un alt fotbal odată cu venirea lui Dică. Ne așteaptă un meci greu. Suntem dornici să ne întoarcem la parcursul bun arătat până la meciul cu FC U Craiova 1948 și să câștigăm acest meci. Pentru noi a fost un duș rece înfrângerea cu FC U Craiova 1948. Am avut orgoliul rănit. Vrem să ne întoarcem la parcursul bun. 

ADVERTISEMENT

Va fi un meci deschis. Cel puțin în ultimele etape au jucat un fotbal deschis. Nu mai aveau jocul cu cinci fundași pe care îl practicau înainte cu diferiți antrenori. Jucăm pe terenul lor. Suntem echipe prietene pentru că ne-am întâlnit de multe ori, chiar și în amicale, ne cunoaștem de aceea va fi foarte greu.

Suntem foarte concentrați, suntem conștienți de dificultatea acestui meci. Dar vom da 100% ca să câștigăm. Trebuie să fim foarte atenți pentru că au jucători buni, au adus câteva nume noi care au schimbat fața echipei. Așa arată rezultatele din ultima perioadă”, a declarat Adrian Mutu.

Adrian Mutu, anunț despre lupta la play-off în SuperLiga: „Oricine poate să câștige”

Va fi un play-off cred cel mai tare de când s-a înființat. Va fi un campionat deschis, oricine poate să câștige. O să vorbim la momentul respectiv de titlu. Momentam mă gândesc să strâng cât mai multe puncte. 

(n.r. probleme în atac) Golaverajul din ultimele meciuri nu spune acest lucru, din contră. Avem nevoie ca orice echipă, să spun mare, de un jucător care să destabiliseze apărările adverse, care să fie bun unu la unu, ceea ce înseamnă calitate și poate aduce un plus pentru Rapid”, a mai spus Adrian Mutu.

În meciul cu CS Mioveni, Adrian Mutu nu se va putea baza pe Dragoș Grigore, care este în continuare accidentat. De asemenea, „Briliantul” nu îl va avea la dispoziție pe Sefer, care este suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT