News

Adrian Năstase nu-l uită pe Traian Băsescu. Atac la fostul președinte, după achitarea fiicei sale

Fostul premier Adrian Năstase a comentat în termeni duri achitările Ioanei Băsescu și a Elenei Udrea, din dosarul finanțării campaniei electorale.
15.07.2023 | 16:15
Adrian Nastase nul uita pe Traian Basescu Atac la fostul presedinte dupa achitarea fiicei sale
Adrian Năstase susține că Traian Băsescu este cel care a ordonat condamnarea lui / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Adrian Năstase consideră că Traian Băsescu și-a păstrat influența asupra unor magistrați, iar acest lucru l-a ajutat să-și salveze fiica de o condamnare sigură.

Adrian Năstase, despre achitarea Ioanei Băsescu: ”Vara, ca hoții”

Fostul lider PSD e de părere că judecătorii au profitat de faptul că opinia publică era ocupată cu alte subiecte ale zilei și că ne aflăm în perioada concediilor. Astfel, aceștia au putut emite o nouă sentință scandaloasă, de achitare a Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu.

ADVERTISEMENT

”Vara, ca hoții (când lumea e în vacanță, inclusiv parlamentarii), s-a comunicat, în sfârșit, decizia instanței în dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009. S-a folosit formula nouă a grațierii individuale – prescrierea faptelor.

Deci, rămâne cum am vorbit în tren. Banii s-au cam dat, alegerile s-au desfășurat, procurorii si judecătorii lui Băsescu și-au făcut datoria și după 14 ani (?) au “dezlegat” cauza și au anunțat că nu răspunde nimeni. Stat de drept 0.2”, a comentat fostul premier, ironic.

ADVERTISEMENT

Fostul premier crede că Băsescu a făcut presiuni pentru condamnarea lui

Adrian Năstase susține că nu și-a dorit ca familia și apropiații lui Băsescu să ajungă la închisoare, însă a atras atenția asupra modului în care fostul președinte a acționat și, probabil, încă mai acționează.

”Sa fie clar, nu mi-am dorit ca Elena Udrea sau Ioana Băsescu să fie condamnate. Ele erau doar instrumentele prin care Băsescu – “beneficiarul real” al finanțării (cum ar spune Livia Stanciu) a obținut fondurile de campanie.

ADVERTISEMENT

Același Băsescu care a făcut presiunile în justiție pentru condamnarea mea în dosarul “Afișelor electorale”, adăugând un circ mediatic cu audierea a peste 900 de martori și plata unor importante despăgubiri.

În aceste condiții, am o sugestie către noul ministru al justiției – nu ar fi posibil ca în cazul pensiei procurorilor și judecătorilor care au prelungit “dezlegarea” acestui dosar să nu opereze impozitarea cu 15%, în semn de prețuire pentru felul în care și-au făcut datoria față de țară și popor?!”, a mai scris Adrian Năstase, pe blogul său personal.

ADVERTISEMENT

Fostul premier spune, mai în glumă, mai în serios, că Traian Băsescu este cel care a fost grațiat, nu fiica lui, care a fost inculpată, judecată și chiar condamnată în acest dosar, înainte să primească sentința definitivă de încetare a procesului penal.

ADVERTISEMENT