News

Adriana Bahmuțeanu, după 3 ore și jumătate petrecute în compania ambasadorului Rusiei la București: ”Mi-a lăsat impresia că trăiește într-o confuzie totală”

Adriana Bahmuțeanu spune că a avut parte de ”o experiență anacronică”, după ce a stat timp de 3 ore și jumătate în același studio cu ambasadorul Federației Ruse la București.
22.03.2022 | 10:02
Adriana Bahmuteanu dupa 3 ore si jumatate petrecute in compania ambasadorului Rusiei la Bucuresti Mia lasat impresia ca traieste intro confuzie totala
Adriana Bahmuțeanu l-a intervievat pe ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București, a acordat primul interviu de presă de la începerea invaziei din Ucraina. Diplomatul a ales să meargă la postul News România, într-o emisiune moderată de Adriana Bahmuțeanu și Remus Rădoi, acolo unde a vorbit timp de 3 ore și jumătate despre ”propaganda anti-rusă din presa occidentală”, despre ”ucrainenii care nu sunt lăsați să plece în Rusia de batalioanele naționaliste din Ucraina” și despre ”naziștii care au comis crime brutale în Donbas încă din 2014-2015”.

Adriana Bahmuțeanu, după interviul cu Valery Kuzmin: ”Mă așteptam la un mesaj de pace mai consistent”

De asemenea, Kuzmin a declarat că Rusia nu are în intenție de a ataca o țară NATO sau Statele Unite. ”Dar dacă vom fi forțați să ne apărăm, noi avem toate posibilitățile tehnice și militare să doborâm agresorul”, a explicat Valery Kuzmin.

ADVERTISEMENT

Adriana Bahmuțeanu, unul din jurnaliștii care i-au luat interviu ambasadorului Rusiei la București că a rămas dezamăgită de prestația publică a diplomatului de la Moscova, deși acesta i-a lăsat o impresie bună ca om.

”Pentru mine a fost o dezamăgire, pentru că mă așteptam la un mesaj de pace mai consistent și mai cerebral, pentru că reprezintă politica externă a unei țări. Nu a dat mesajul ăsta, din păcate. (…)

ADVERTISEMENT

Mi-a făcut impresia că trăiește într-o confuzie totală, într-o disonanță cognitivă. Una zice și alta face. Putea folosi această ocazie să transmită un mesaj de pace și unul diplomatic, care să ajungă în țările europene. Sau să explice exact care au fost motivele acestei invazii, pentru că nici asta nu s-a înțeles exact. Avea această ocazie, pe un post românesc, dar nu mi s-a părut că a profitat de ea.

Mesajul a fost extrem de confuz, de asta am și lungit interviul, tocmai pentru a afla de la el ce ne interesează”, a declarat Adriana Bahmuțeanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Bahmuțeanu, despre ambadaroul Rusiei la București: ”Ca om, e un tip ok”

Vedeta a mărturisit că a încercat să scoată cât mai multe informații de la diplomat, legate de problema gazelor sau de situația refugiaților, însă nu a primit un răspuns concret de la acesta. Doar că empatizează cu oamenii care sunt prinși în mijlocul bombardamentelor și că mulți dintre aceștia au trecut granița în Rusia.

”Ca experiență, mi s-a părut o întoarcere în timp. M-am simțit ca în anii ’90 sau pe vremea comuniștilor. Mi s-a părut că sunt anacronici”, a mai dezvăluit Adriana Bahmuțeanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Ca om, este ok. E un tip deschis, a fost jurnalist, doar că, date fiind uzanțele diplomatice și poziția în care se afla, nu a zis mai nimic. Asta a fost o dezamăgire”, a mai spus vedeta, care e de părere că rolul diplomaților este să se așeze la aceeași masă și să treacă peste neînțelegri, pentru a încerca să găsească o soluție pentru oprirea acestui conflict.

O echipă specială a verificat studioul la prima oră a dimineții

Adriana Bahmuțeanu spune că ambasadorul Rusiei la București nu a beneficiat de măsuri extraordinare de securitate, așa cum se întâmplă, de exemplu ”când prim-ministrul României vine la o emisiune de televiziune”.

Kuzmin a venit însoțit de un staff format din 7-8 persoane, dintre care doi traducători și un consilier personal, care a stat în spatele camerelor și în regie, fără să intervină în vreun fel pentru a influența bunul mers al interviului.

”Am înțeles că a fost trimisă o echipă specială, dimineața, pe la 6-7, să verifice perimetrul, să nu fie o problemă. Să nu fie bombe, să nu fie alte pericole. Nu ne-au indus ideea că ar trebui să ne speriem că vine ambasadorul Rusiei”, a spus Bahmuțeanu.

De asemenea, ambasadorul Rusiei nu a avut alte solicitări din partea echipei de televiziune, în afară de transmiterea temelor principale de discuție. În schimb, el a primit asigurări că discuția va rămâne în limite normale, ținând cont că în studio era invitat, totuși, un diplomat.

Mesajul ambasadorului, ”neliniștitior” pentru români

Totuși, discursul lui nu a fost unul prea liniștitor pentru noi, crede Adriana Bahmuțeanu, în condițiile în care acesta a fost, cu siguranță, preaprobat cu superiorii lui de la Moscova.

”Din discursul lui mi s-a părut că Rusia poate deveni o amenințare la adresa României. Pentru că modul acesta de a evita răspunsurile poate însemna că ei pregătesc ceva, în tăcere”, a mai spus Adriana Bahmuțeanu pentru FANATIK.

Valery Kuzmin a stat în jur de 3 ore și jumătate în direct, a răspuns la toate întrebările și a plecat imediat din studio, fără a mai avea vreo discuție privată cu cei din televiziune.

ADVERTISEMENT
Tags: