News

Vremea se strică cu câteva zile înainte de Paște. Zonele cele mai afectate de ploi și vijelii

Anunț meteorologic pentru următoarele zile. Specialiștii ANM spun că ploile și schimbările de temperatură vor persista
01.05.2024 | 16:18
Vremea se strica cu cateva zile inainte de Paste Zonele cele mai afectate de ploi si vijelii
Vreme capricioasă. Ploile și vijeliile se extind înainte de Paște. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii în meteorologie aduc vești proaste. Se anunță extinderea ploilor și vijeliilor în mai multe regiuni ale țării chiar înaintea sărbătorii de Paște.

Se strică vremea înainte de Paște

Schimbările bruște de vreme continuă să afecteze țara în această perioadă. Planurile de vacanță ale românilor au fost perturbate de temperaturile scăzute și de precipitațiile persistente din ultimele ore.

ADVERTISEMENT

Oana Păduraru, expert meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie, a oferit detalii despre evoluția vremii în perioada imediat următoare, notează Antena 3 CNN.

„Nu putem să spunem că scăpăm de ploi. Este o vreme schimbătoare, dar dacă ne referim la ziua de astăzi, pentru cei care se află în Crișana, Maramureș, Transilvania sau Moldova, putem spune că veștile sunt bune, pentru că vremea se menține predominant însorită pe tot parcursul zilei. Tot aici, valorile termice vor fi destul de ridicate, mai ales în Dealurile de Vest, unde se vor înregistra 25-26 de grade.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, sunt așteptate înnorări în special în a doua parte a zilei și pe parcursul zilei care urmează în regiunile sudice, în zona Olteniei, Munteniei și zona Dobrogei. Chiar și pe litoral, mai ales în stațiunile din sudul litoralului, sunt așteptate ploi de scurtă durată în această seară și pe parcursul nopții”, a explicat specialistul meteorolog pentru sursa citată.

Până când va ploua

În ziua următoare, înnorările și ploile vor persista, dar de această dată mai ales în jurul prânzului, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Pe litoral, sunt așteptate chiar și fenomene electrice, însă pentru perioade scurte de timp.

ADVERTISEMENT

„Vremea frumoasă va rămâne pe parcursul zilei de mâine tot în jumătatea nordica țării, iar pe măsură ce ne apropiem de noaptea de Înviere și de prima zi de Paște, ploile vor fi prezente mai ales în sud-vestul teritoriului, în zona Olteniei, în zona Banatului, dar treptat și în Crișana, Maramureș, Transilvania și desigur în zonele montane aferente”, a mai spus Oana Păduraru.

Variatiile de temperatură nu vor fi semnificative, rămânând relativ constante pe parcursul acestei scurte vacanțe. Maximele termice vor oscila între 16° pe litoral și 26° în partea de vest a țării în această zi, iar mâine ne așteptăm la temperaturi maxime cuprinse între 16 și 25°.

ADVERTISEMENT

În București, temperaturile vor oscila în jurul a 22° în următoarele zile, cu puțin mai scăzute în timpul zilei de mâine, iar minimele termice vor fi cuprinse între 3 și 13° în cea mai mare parte a țării. Cele mai ridicate temperaturi rămân în zona litoralului, unde temperatura apei mării încă nu este foarte caldă, atingând în jur de 14…15° la mal.

„Putem spune că în perioada Sărbătorilor Pascale vremea va fi mai bună în partea de sud-est a țării, unde ne așteptăm la o vreme predominantă însorită, iar dacă ne referim și la intensificările de vânt, deocamdată acestea sunt prezente în sudul Banatului, în zona județului Caraș Severin, unde este de altfel și cod galben de intensificări puternice ale vântului, care vor depăși chiar și 70 de km/h”, a concluzionat meteorologul Oana Păduraru.

 

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților