Sport

Adversarele României de la Turul de Elită U17. Ultima rundă de calificare la Euro 2024

Echipa națională a României și-a aflat adversarele de la Turul de Elită U17. "Tricolorii" se vor duela în ultima rundă de calificare pentru un loc la Euro 2024.
07.12.2023 | 14:45
Adversarele Romaniei de la Turul de Elita U17 Ultima runda de calificare la Euro 2024
România U17 la Turul de Elită U17. „Tricolorii” înfruntă Bulgaria la Buftea. Foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României și-a aflat adversarele de la Turul de Elită U17, iar meciurile vor avea loc în luna martie a anului următor. “Tricolorii” se vor duela în ultima rundă de calificare pentru un loc la Euro 2024. Turneul se va desfășura în Cipru în perioada 20 mai – 5 iunie.

Ultima rundă de calificare la Euro 2024

Echipa națională a României și-a aflat adversarele după ce a terminat pe locul 2 în grupa 6 de calificare la Turul de Elită U17. Franța, Norvegia și Estonia au fost oponentele fazei anterioare, iar “tricolorii” antrenați de Nicolae Roșca au terminat la egalitate cu francezii, 5 puncte după 3 dueluri.

ADVERTISEMENT

În ultima rundă de la calificare la Euro 2024, România U17 va întâlni Țara Galilor, Bulgaria și Suedia. Gazda acestei competiții care va avea loc anul viitor înainte de Campionatul European nu a a fost încă aleasă și urmează să fie stabilită ulterior, precum și datele în care se vor desfășura partidele.

Adversarele României de la Turul de Elită U17

Adversarele României de la Turul de Elită U17 au avut un parcurs mai bun decât selecționata noastră, însă au făcut parte și din grupe mai accesibile. Astfel, Țara Galilor a obținut două victorii cu Belgia și Gibraltar, într-o grupă în care Israel nu a putut participa la turneu din cauza războiului.

ADVERTISEMENT

Bulgaria a terminat pe prima poziție într-o grupă cu Ungaria, Bosnia & Herțegovina și Andorra. Vecinii de la sud au remizat cu bosniacii și au triumfat în celelalte două meciuri. În schimb, Suedia, la fel ca România, a ocupat locul doi în grupa de calificare după două victorii cu Moldova și Letonia și o înfrângere cu liderul grupei, Polonia.

Grupele de la Turul de Elită U17

Vor fi 8 grupe în Turul de Elită U17. Câștigătoarea fiecărei grupe va merge mai departe și va prinde un loc la Euro 2024. Pe lângă cele 8 selecționate, câte un loc la Campionatul European din Cipru vor prinde și cele mai bune 7 formații de pe locul secund. România U17 are doar o prezență la turneul final european, cel din Serbia în 2011.

ADVERTISEMENT

Grupa 1:

  • Anglia, Franța, Ungaria, Irlanda de Nord

Grupa 2:

  • Țara Galilor, Bulgaria, Suedia, România

Grupa 3:

  • Țările de Jos, Belgia, Finlanda, Italia

Grupa 4:

  • Grecia, Elveția, Slovacia, Ucraina

Grupa 5:

  • Portugalia, Germania, Croația, Irlanda

Grupa 6:

  • Turcia, Serbia, Georgia, Danemarca

Grupa 7:

  • Spania, Austria, Slovenia, Norvegia

Grupa 8:

  • Polonia, Cehia, Belarus, Bosnia & Herțegovina
Grupele de la Turul de Elită U17. Sursa Foto: UEFA
Grupele de la Turul de Elită U17. Sursa Foto: UEFA