News

Afacerea bio care face milionari pe bandă rulantă. Dan plătește 3.500 de lei pe 10 luni şi e încântat de idee

Afacerea bio care aduce mulți bani acestor români. Sunt implicați atât activiști, cât și consumatori: „E o bucurie pentru mine”
28.04.2024 | 11:42
Afacerea bio care face milionari pe banda rulanta Dan plateste 3500 de lei pe 10 luni si e incantat de idee
Afacerea bio care face milionari pe bandă rulantă. colaj Fanatik/ foto captură Observator News
ADVERTISEMENT

Afacerea bio care face milionari pe bandă rulantă. Tot mai mulți români vor să consume legume și fructe de la producătorii locali, drept urmare agricultura bio este un domeniu din ce în ce mai susținut în țară.

Afacerea bio care aduce mulți bani românilor

Încă din 2014, în România a fost înființată o asociație în acest sens, în care sunt implicați atât activiști, cât și consumatori. Asociaţia pentru Susținerea Agriculturii Ţărăneşti se desfășoară acum sub forma unei rețele naționale.

ADVERTISEMENT

Inedit este faptul că cei care devin clienții asociației își pot face un abonament prin intermediul căruia pot primi săptămânal produse naturale. Oana Răcucioiu, o tânără antreprenoare, s-a înscris în asociație acum cinci ani.

Ea a dezvăluit pentru Observator News că, în primul an, legumele ei ajungeau la 15 familii din România. Ulterior numărul acestora a devenit de două ori mai mare. „Este un parteneriat în primul rând de solidaritate, între un producător de proximitate și consumatorii cărora li se livrează legumele.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă oamenii au început să conștientizeze cât este de important să se hrănească sănătos, să mănânce hrana de sezon. Oamenii sunt foarte încântați de gust, de prospețime”, a transmis femeia, conform sursei citate.

„Mă simt mult mai confortabil să știu de unde sunt legumele”

Pe lângă faptul că românii dornici să mănânce sănătos pot încheia parteneriate cu producătorii de legume, ei au posibilitatea de a merge direct pe terenul antreprenorilor, pentru a vedea culturile. Ba chiar, unii sunt încântați să ajute agricultorii.

ADVERTISEMENT

Dan este unul dintre consumatorii care de patru ani cumpără fructe și legume de sezon de la producătorii Asociației pentru Susținerea Agriculturii Țărănești. Pe lângă faptul că știe exact ce fel de produse consumă, suma plătită în urma încheierii parteneriatului nu este mare.

„Mă simt mult mai confortabil să știu de unde sunt legumele și în ce condiții cresc, cum se cultivă și cum le pun eu pe masa ulterior. E o bucurie pentru mine și e o diversitate pe care ne-o asigură sezonul.

ADVERTISEMENT

Parteneriatul este pe 10 luni și noi plătim undeva la 3.500 de lei în care intră totul, impărțind la 4 săptămâni, într-o lună, 80 de lei, cam atât”, a transmis bărbatul pentru Observator.

 

ADVERTISEMENT