News

Afacerea cu care au dat lovitura doi români. Au muncit toată iarna și acum culeg roadele: „În 10-15 minute sunt gata”

Doi români au dat lovitura cu o afacere pentru care au muncit toată iarna. Acum încep să culeagă roadele eforturilor lor.
19.01.2024 | 16:52
Afacerea cu care au dat lovitura doi romani Au muncit toata iarna si acum culeg roadele In 1015 minute sunt gata
Afacerea cu care doi români au dat lovitura. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Doi români din comuna Matca au dat lovitura cu o afacere neobișnuită pentru perioada în care ne aflăm. Eforturile sunt mari, atât din punct financiar, cât și fizic, dar acum încep să culeagă roadele muncii lor.

Afacerea cu care doi soți au dat lovitura

În ciuda temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în ultima perioadă, în unele solarii din România au fost dezvoltate deja primele culturi de legume. În plină iarnă, fermierii muncesc din greu.

ADVERTISEMENT

Mulți au investit efort și resurse financiare încă de la finalul toamnei, astfel că, în prezent, agricultorii au început să culeagă salată verde, ceapă și spanac, precum și multe alte roade.

Este și cazul a doi români din Matca, județul Galați. Ion și Felicia Pricopi au decis să investească într-o astfel de afacere și continuă să cultive și în timpul iernii, dar costurile nu sunt deloc mici.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul sezonului rece, solarul trebuie să fie încălzit, ceea ce nu este deloc ieftin. Un singur sac de rumeguș costă 30 de lei și pentru încălzirea pe timp de noapte și zi este nevoie de patru astfel de saci.

„O sobă consumă numai pe zi doi saci. Zi și noapte, patru saci, la temperaturile care sunt acum”, a explicat Ionel Pricopi, fermierul care a pornit afacerea împreună cu soția lui.

ADVERTISEMENT

Cu cât se vând legumele

Românul a adăugat faptul că pregătirea pentru recoltă a început încă din luna octombrie și continuă până la primăvară. Astfel că, legumele sunt disponibile toată iarna, iar oamenii pot comanda prin telefon sau mesaj.

Felicia Pricopi este cea care preia comenzile, în timp ce Ionel este cel care se ocupă de munca în solar. Femeia este cea care coordonează toate detaliile și le oferă clienților informații despre disponibilitatea și cantitatea legumelor.

ADVERTISEMENT

Toate sunt pregătite rapid și în 10-15 minute pot fi ridicate de la poartă. Prețurile sunt și ele unele accesibile. O salată se vinde cu 2 lei, o legătură de ceapă costă 1,50 de lei, în timp ce o caserolă de spanac este 10 lei.

„Noi luăm legătura cu dânșii prin telefon, prin messenger. Și ne spun cât vor, câtă ceapă, câtă salată, câte bucăți şi noi le facem. Şi, în 10-15 minute, sunt gata. Și vin dânşii şi le ia de la poartă”, a explicat Felicia Pricopi pentru observatornews.ro. 

ADVERTISEMENT