Life

Afacerea cu care un bărbat din Suceava face bani frumoși. O pereche se vinde cu 300 de lei

Afacerea care i-a adus bani frumoși unui bărbat din Suceava. Perechea se vinde cu suma de 300 de lei. Cum a început totul.
10.07.2023 | 08:16
Afacerea cu care un barbat din Suceava face bani frumosi O pereche se vinde cu 300 de lei
Ce afacere de succes are un bărbat din Suceava. Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu, Observator News / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Suceava a vorbit despre afacerea cu care a făcut sume mari de bani de-a lungul timpului. Acesta crește exemplare spectaculoase de păsări exotice chiar la el în curte.

Afacerea care i-a adus bani frumoși unui bărbat din Suceava. Perechea se vinde cu 300 de lei

Cezar Tomescu a adus, chiar la el în curte, 5o de exemplare de păuni, pasărea-simbol a Indiei. În urmă cu 25 de ani, soția i-a făcut cadou o pereche de păuni, iar de atunci a început pasiunea sa pentru această pasăre.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, suceveanul a participat la diverse expoziții naționale și județene. Aceste păsări de talie mare necesită o îngrijire atentă, precum și condiții foarte bune pentru a supraviețui.

“Arlechini am practic 2 familii, e o varietate care îmi place mie foarte mult, contrastul foarte mare între alb şi aripile negre, iar aici chiar e o combinaţie între femelele albe din linia de Umeri Negri Arlechini, cu mascul de Umeri Negri Arlechin”, a explicat bărbatul pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi, Cezar Tomescu petrece cel puțin o oră în adăposturile păunilor. Pentru a nu-i deranja pe vecini cu zgomotul acestor păsări, bărbatul s-a mutat la marginea unui sat din Suceava.

“Necesită, ca orice animal, îngrijire, curăţenie, tratamente preventive, adăposturi corespunzătoare, spaţioase. Probabil îţi trebuie un pic de nebunie să tot vezi varietăţi noi, să mai construieşti ceva, să le asiguri condiţii”, a mai spus crescătorul de păuni.

ADVERTISEMENT

O curățenie completă durează chiar și 2-3 zile, pentru a scoate tot așternutul și pentru a deparazita adăposturile. Curățenia generală trebuie neapărat să fie făcută o dată la 6 luni, după cum a mai explicat acesta.

Deși deține numeroase exemplare, bărbatul încearcă mereu să obțină unele noi, care au penaje diferite, iar acum este sezonul de împerechere. Aceasta este o perioadă în care păunii au cele mai puternice culori.

ADVERTISEMENT

“Cu cât sunt mai îndepărtaţi genetic, cu atât şi puii obţinuţi sunt mai viguroşi, mai sănătoşi. Când tot combini în aceeaşi crescătorie păsările, ajung la un grad de înrudire, nu este sănătos”, a mai spus Cezar Tomescu.

Suceveanul obține profit din vânzarea ouălor, dar și din comercializarea păunilor. În fiecare an, se pot naște până la 100 de pui. Prețul pentru o pereche pornește de la 300 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: