Life

Ce salariu poţi încasa ca să supraveghezi păsări. Jobul e pe una dintre cele mai îndepărtate insule

Ce salariu poţi încasa ca să supraveghezi păsări. Jobul este pe o insulă foarte îndepărtată. Iată cât poți să câștigi, de fapt.
28.04.2023 | 00:32
Ce salariu poti incasa ca sa supraveghezi pasari Jobul e pe una dintre cele mai indepartate insule
Ce salariu poţi încasa ca să supraveghezi păsări. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Ce salariu poți încasa ca să supraveghezi păsări. Jobul e pe una dintre cele mai îndepărtate insule ale lumii, așa că nu este prea ușor.

Ce salariu poţi încasa ca să supraveghezi păsări

Salariul pe care îl poți primi pentru a supraveghea păsări este între 25.000 și 27.000 de lire pe an, deci circa 2.100 de lire pe lună.

ADVERTISEMENT

Totuși, condițiile de muncă sunt grele și trebuie să te califici la multe condiții pentru a primi un asemenea job. Mai ales că nu este vorba despre orice tip de păsări, ci despre animale din natură.

Gough este numele insulei vulcanice din sudul Oceanului Atlantic care are acum nevoie de un specialist în păsări. Sunt doar șapte locuitori aici, iar călătoria din Africa până aici durează șapte zile cu barca. Continentul african este cel mai apropiat de această insulă care aparține de Marea Britanie, la circa 1200 de km.

ADVERTISEMENT

Din cei șapte locuitori ai insulei fac parte Rebekah Goodwill și Lucy Dorman, ambii biologi pentru Societatea Regală pentru Protecţia Păsărilor (RSPB).

Acum, societatea îi caută un înlocuitor lui Rebekah Goodwill, pentri că contractul acesteia va expira în septembrie. Condițiile de muncă sunt anunțate a fi unele destul de grele, iar slujba are ore lungi și nu doar opt așa cum este la majoritatea.

ADVERTISEMENT

Cine poate aplica pentru acest job de a supravegha păsări

Nu oricine poate aplica pentru acest job chiar dacă și-ar dori să lucreze pe această insulă îndepărtată. Candidații trebuie să aibă studii în științe. De asemenea, se cere „experiență în manipularea și monitorizarea păsărilor/ animalelor sălbatice”.

Cei doi angajați pe care i-am menționat deja urmăresc mișcările diferitelor păsări pe cale de dispariție. Trebuie să fie atenți la ceea ce fac și să raporteze. Printre animalele pe care le urmăresc sunt albatrosul cu nas galben din Atlantic, petrelul de Atlantic și prionul MacGillivray.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru important este că angajații de aici primesc alimente o singură dată pe an și trebuie să mănânce doar mâncare congelate. Fructele și legumele le mănâncă din conserve. De asemenea, aici plouă extrem de mult.

„Cred că Bekah și cu mine, fiind britanice, suntem obișnuite să plouă. Adică, aici chiar plouă mult… Principalul lucru de care îmi e dor este să mănânc un morcov suculent sau să pot să mușc un măr. Dar, în afară de asta, nu simt că îmi lipsesc prea multe”, a spus Lucy, pentru BBC.

ADVERTISEMENT
Tags: