Life

Afacerea de pe timpul lui Ceaușescu ce a reînviat în România. Produsul pe care românii îl adorau pe vremuri se vinde cu 5 lei în supermarket

Afacerea de pe timpul lui Ceaușescu care are, din nou, succes în România. Produsul pe care românii îl adorau, vândut cu doar 5 lei în supermarket.
27.01.2024 | 19:00
Afacerea de pe timpul lui Ceausescu ce a reinviat in Romania Produsul pe care romanii il adorau pe vremuri se vinde cu 5 lei in supermarket
Un produs celebru pe timpul lui Ceaușescu este la mare căutare. ursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Afacerea cunoscută mai ales pe timpul lui Ceaușescu a revenit în România, iar un produs foarte căutat de români este la mare căutare și se vinde cu numai 5 lei. Poate fi găsit în supermarket.

Afacerea de pe timpul lui Ceaușescu ce a reînviat în România. Un produs adorat pe vremuri se vinde cu doar 5 lei

Deși vremurile s-au schimbat, un produs foarte popular printre români înainte de anul 1990 se vinde acum cu doar 5 lei în supermarketuri. Multe persoane îl aveau în casă cu mulți ani în urmă și încă îl caută și în prezent.

ADVERTISEMENT

Apa se vinde plată sau minerală. Unele tipuri sunt simple, iar altele conțin adaos de electroliți, fiind distilate în mai multe rânduri. Un tip foarte căutat de apă este sifonul, produs care există în casele românilor încă din secolul trecut.

În timp ce există numeroase tipuri de apă minerală de la diverse branduri, se pare că tot sifonul se numără printre preferatele românilor. Este consumat atât de cei tineri, cât și de persoanele mai în vârstă.

ADVERTISEMENT

Sifonul, un tip de apă carbogazificată, este căutat pe tot parcursul anului, fiind o băutură pe care o adoră atât adulții, cât și copiii. Poate fi consumată simplă, dar și combinată cu siropuri dulci, de exemplu.

Această băutură se găsește la prețul de 5,49 lei în Mega Image, notează gandul.ro. De altfel, se află și pe rafturile altor supermarketuri de la noi din țară. Sifonăriile erau prezente în fiecare cartier din București până la finalul secolului 20.

ADVERTISEMENT

În ziua de astăzi, sifonăriile au dispărut aproape complet. Cu toate acestea, sifonul este, în continuare, foarte căutat. Din fericire, este și destul de ușor de găsit, fiind existent în mai multe supermarketuri.

Diferența dintre sifon și apă minerală

Apa minerală și sifonul sunt cele mai apreciate băuturi carbogazoase de către români, dat știai că există o diferență între cele două? Deși par asemănătoare, acestea se obțin diferit.

ADVERTISEMENT

În timp ce apa minerală este extrasă din izvoarele subterane, sifonul se obține din combinația de apă și dioxid de carbon. Un avantaj al acestei băuturi este faptul că nu este dăunătoare pentru sănătate.

ADVERTISEMENT