News

Afacerea de succes a unor refugiate din Ucraina ajunse în Constanța. “Nu vrem să fim o povară pentru români”

Câteva refugiate din Ucraina ajunse în Constanța și-au deschis o afacere de succes, spunând că nu vor să mai stea la mila românilor. Care este felul de mâncare care i-a cucerit pe constănțeni
29.03.2022 | 11:09
Afacerea de succes a unor refugiate din Ucraina ajunse in Constanta Nu vrem sa fim o povara pentru romani
Mai multe femei din Ucraina și-au deschis o afacere de succes în Constanța. sursă foto: colaj FANATIK / Facebook Varenyk
ADVERTISEMENT

După mai bine de două săptămâni de la începerea războiului în Ucraina, câteva refugiate din Odesa ajunse în Constanța s-au gândit să nu mai stea la mila oamenilor și și-au deschis o afacere de succes.

Afacerea de succes a unor refugiate din Ucraina ajunse în Constanța

În data de 14 martie, mai multe refugiate din Odesa au făcut o pagină pe Facebook, numită Varenyk, care este o mâncare tradițională ucraineană. Femeile ajunse în Constanța nu au bănuit că afacerea lor avea să fie una de succes în mai puțin de două săptămâni de la lansare.

ADVERTISEMENT

“Mâncare ucraineană delicioasă de casă, care este întotdeauna la îndemână. Micul dejun, prânzul sau cina în 5 minute. Doar produse naturale. Confecţie manuală. Cu dragoste din Ucraina”, este primul mesaj postat de refugiatele din Ucraina.

Într-o altă postare pe Facebook, femeile au explicat motivul pentru care s-au apucat de această afacere și le-au mulțumit românilor pentru tot ajutorul pe care l-au oferit.

ADVERTISEMENT

“De obicei arătăm mai bine. S-a întâmplat că a trebuit să ne părăsim casa pentru o vreme (sperăm că nu pentru mult timp). Vă mulțumim pentru primirea călduroasă în România. Probabil că nu vom înceta să vă mulțumim.

Dar nu vrem să fim o povară pentru cetățenii români de rând. Prin urmare, am decis să gătim și să vindem găluște ucrainene foarte gustoase. Sperăm să vă placă și dumneavoastră!”, au precizat acestea.

ADVERTISEMENT

Ucrainencele postează și rețete tradiționale din Ucraina

Pe lângă pozele cu preparatele puse la vânzare, femeile au postat pe pagina afacerii atât rețete, cât și lucruri despre ele.

“Găluște leneșe. Copiii le vor iubi cu siguranță. Le pregătim pe bază de brânză fragedă de vaci. Acesta este preparatul perfect pentru micul dejun.

ADVERTISEMENT

Mod de gatit: este ușor, puneți-le în apă clocotită, fierbeți 3-4 minute, amestecând ușor, scoateți pe un platou cu o lingură, presărați zahăr, puteți adăuga smântână. Bucurați-vă!

500 grame – 22 lei Pentru a comanda, scrie-ne pe WhatsApp sau Messenger”, este mesajul care însoțește rețeta găluștelor.

Deocamdată, în urma numărului mare de comenzi, femeile din Ucraina au fost nevoite să nu mai accepte altele noi, însă au precizat că îi vor anunța pe constănțeni când vor putea fi plasate noi comenzi.

ADVERTISEMENT