Life

Afacerea perfectă pentru toți românii care stau la curte. Planta aceasta te îmbogățește peste noapte. Un singur kilogram costă 10.000 de euro

Care e afacerea perfectă pentru românii de la curte. Există o plantă care îi poate îmbogăți foarte ușor și doar un kilogram costă 10.000 de euro.
16.06.2023 | 20:41
Afacerea perfecta pentru toti romanii care stau la curte Planta aceasta te imbogateste peste noapte Un singur kilogram costa 10000 de euro
Afacerea perfectă pentru toți românii care stau la curte. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cultivarea de șofran poate fi afacerea perfectă pentru cei care locuiesc la curte. Această plantă e foarte căutată, dar și extrem de costisitoare. Are numeroase beneficii pentru sănătate.

Afacerea perfectă pentru toți românii care stau la curte. Planta care le poate aduce zeci de mii de euro în buzunare

Cultivarea de șofran ar putea fi foarte profitabilă pentru cei care locuiesc la casă și au curte. Este cel mai scump condiment din lume, astfel că doar 450 de grame costă între 500 și 5.000 de dolari, iar un kilogram poate ajunge la 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Recoltat manual din floarea Crocus sativus, șofranul este cunoscut mai ales sub numele de crocus de șofran. Termenul “șofran” este valabil pentru structurile sub formă de fir de la floarea care se numește stigmat.

Lunile octombrie și noiembrie sunt cele potrivite pentru înflorirea și recoltarea filamentelor. Florile trebuie culese dimineața, de la primele ore, dar și seara, atunci când sunt mai închise.

ADVERTISEMENT

Metoda de recoltare necesită multă forță de muncă, iar producția costă foarte mult. Acesta este motivul pentru care prețul șofranului este atât de mare, notează click.ro.

Încă nu se știe care este originea șofranului. Specialiștii spun că, cel mai probabil, acesta provine din Iran, acolo unde oamenii îl venerau pentru proprietățile medicinale. Planta este cunoscută mai ales pentru stimularea stării de spirit, pentru îmbunătățirea memoriei fiind, în acelați timp, și un bun afrodisiac.

ADVERTISEMENT

Șofranul are numeroase beneficii, unul dintre acestea fiind faptul că e un antoxidant foarte puternic. Conține mai mulți compuși vegetali, care acționează ca antioxidanți, iar celulele sunt protejate împotiva radicalilor liberi și a stresului oxidativ.

Crocina și crocetina sunt pigmenți carotenoizi, iar aceștia dau culoarea roșie a șofranului, care pot avea proprietăți antiedepresive, printre altele. De asemenea, pot proteha celulele creierului împotriva leziunilor progresive, reduc apetitul, ajută la slăbit și ameliorează inflamația.

ADVERTISEMENT

Gustul și aroma distinctă a șofranului sunt date de safranal. Poate fi util pentru îmbunătățirea stării de spirit, a memoriei, dar și a capacității de învățare. În același timp, protejează celulele împotriva stresului oxidativ.

În petalele florilor de șofran se găsește kaempferolul. Are proprietăți anticancerigene și antidepresive, dar poate reduce și inflamația, potrivit Healthline.

Ce alte beneficii are șofranul

Cunoscut sub numele de “condimentul soarelui”, șofranul poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit. Conform unor studii, suplimentele de șofran au fost mai eficiente decât placebo în tratarea simtpomelor depresiei ușoare până la moderate. Mai mult, potrivit altor studii, administrarea a 30 mg de șofran pe zi a fost la fel de eficientă precum anumite antidepresive.

Fiind bogat în antioxidanți, șofranul ajută la neutralizarea radicalilor liberi nocivi, ale căror daune au fost legate de boli precum cancerul. S-au făcut studii pe ebrupetă și s-a constatat că șofranul și compușii săi pot ucide celulele canceroase sau le pot opri creșterea.

În plus, șofranul poate ajuta și la tratarea simptomelor PMS (Sindromul premenstrual). Chiar și simplul miros de șofran, timp de 20 de minute, ajută la reducerea unor simptome.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților