Life

Afacerea perfectă pentru toți românii care stau la curte. Planta aceasta te îmbogățește peste noapte. Un singur kilogram costă 10.000 de euro

Care e afacerea perfectă pentru românii de la curte. Există o plantă care îi poate îmbogăți foarte ușor și doar un kilogram costă 10.000 de euro.
16.06.2023 | 20:41
Afacerea perfecta pentru toti romanii care stau la curte Planta aceasta te imbogateste peste noapte Un singur kilogram costa 10000 de euro
Afacerea perfectă pentru toți românii care stau la curte. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cultivarea de șofran poate fi afacerea perfectă pentru cei care locuiesc la curte. Această plantă e foarte căutată, dar și extrem de costisitoare. Are numeroase beneficii pentru sănătate.

Afacerea perfectă pentru toți românii care stau la curte. Planta care le poate aduce zeci de mii de euro în buzunare

Cultivarea de șofran ar putea fi foarte profitabilă pentru cei care locuiesc la casă și au curte. Este cel mai scump condiment din lume, astfel că doar 450 de grame costă între 500 și 5.000 de dolari, iar un kilogram poate ajunge la 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Recoltat manual din floarea Crocus sativus, șofranul este cunoscut mai ales sub numele de crocus de șofran. Termenul “șofran” este valabil pentru structurile sub formă de fir de la floarea care se numește stigmat.

Lunile octombrie și noiembrie sunt cele potrivite pentru înflorirea și recoltarea filamentelor. Florile trebuie culese dimineața, de la primele ore, dar și seara, atunci când sunt mai închise.

ADVERTISEMENT

Metoda de recoltare necesită multă forță de muncă, iar producția costă foarte mult. Acesta este motivul pentru care prețul șofranului este atât de mare, notează click.ro.

Încă nu se știe care este originea șofranului. Specialiștii spun că, cel mai probabil, acesta provine din Iran, acolo unde oamenii îl venerau pentru proprietățile medicinale. Planta este cunoscută mai ales pentru stimularea stării de spirit, pentru îmbunătățirea memoriei fiind, în acelați timp, și un bun afrodisiac.

ADVERTISEMENT

Șofranul are numeroase beneficii, unul dintre acestea fiind faptul că e un antoxidant foarte puternic. Conține mai mulți compuși vegetali, care acționează ca antioxidanți, iar celulele sunt protejate împotiva radicalilor liberi și a stresului oxidativ.

Crocina și crocetina sunt pigmenți carotenoizi, iar aceștia dau culoarea roșie a șofranului, care pot avea proprietăți antiedepresive, printre altele. De asemenea, pot proteha celulele creierului împotriva leziunilor progresive, reduc apetitul, ajută la slăbit și ameliorează inflamația.

ADVERTISEMENT

Gustul și aroma distinctă a șofranului sunt date de safranal. Poate fi util pentru îmbunătățirea stării de spirit, a memoriei, dar și a capacității de învățare. În același timp, protejează celulele împotriva stresului oxidativ.

În petalele florilor de șofran se găsește kaempferolul. Are proprietăți anticancerigene și antidepresive, dar poate reduce și inflamația, potrivit Healthline.

Ce alte beneficii are șofranul

Cunoscut sub numele de “condimentul soarelui”, șofranul poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit. Conform unor studii, suplimentele de șofran au fost mai eficiente decât placebo în tratarea simtpomelor depresiei ușoare până la moderate. Mai mult, potrivit altor studii, administrarea a 30 mg de șofran pe zi a fost la fel de eficientă precum anumite antidepresive.

Fiind bogat în antioxidanți, șofranul ajută la neutralizarea radicalilor liberi nocivi, ale căror daune au fost legate de boli precum cancerul. S-au făcut studii pe ebrupetă și s-a constatat că șofranul și compușii săi pot ucide celulele canceroase sau le pot opri creșterea.

În plus, șofranul poate ajuta și la tratarea simptomelor PMS (Sindromul premenstrual). Chiar și simplul miros de șofran, timp de 20 de minute, ajută la reducerea unor simptome.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Secretul IMENS al lui Nicolae Ceaușescu! Ce voia să facă în România
Secretul IMENS al lui Nicolae Ceaușescu! Ce voia să facă în România
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română