Life

Ai acest tip de telefon? Fotografiile tale pot fi șterse definitiv! Cum verifici dacă ești vizat

Mare atenție dacă deții un iPhone! Există posibilitatea ca fotografiile tale să fie șterse definitiv dacă nu împiedici asta.
02.07.2023 | 09:05
Ai acest tip de telefon Fotografiile tale pot fi sterse definitiv Cum verifici daca esti vizat
Mare atenție dacă deții acest model de telefon. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Toți utilizatorii de iPhone trebuie să știe asta. Apple a luat o decizie care îi afectează pe aproape toți utilizatorii și va șterge un întreg album foto de pe telefon, iar conținutul va fi pierdut pentru totdeauna. Iată ce trebuie să faci.

Utilizatorii de iPhone riscă să-și piardă un album întreg de poze

În curând, Apple va șterge un întreg album foto de pe dispozitive, însă utilizatorii de iPhone pot să împiedice acest lucru și să salveze conținutul înainte de a fi șters pentru totdeauna. Compania a anunțat că retrage serviciul My Photo Stream.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un album ce stochează automat fotografiile din ultimele 30 de zile. Apple a încetat deja să mai încarce instantaneele de pe data de 26 iunie și toate imaginile vor fi eliminate când albumul va fi șters definitiv pe 26 iulie.

Astfel, cei care dețin iPhone sunt îndemnați să intre pe My Photo Stream, din meniul aplicației Photos și să salvezi conținutul pe dispozitiv. Până acum, albumul a fost folosit ca alternativă iCloud, pentru care tarifele au crescut în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

„My Photo Stream este programat să fie închis la 26 iulie 2023”, a anunțat Apple. Ulterior, utilizatorii de iPhone și-au împărtășit îngrijorarea cu privire la dispariția acestei funcții vechi și unii au considerat că situația este cu adevărat tristă.

„Am folosit-o pentru a obține fotografii între iPhone 6 la iOS 12, iPhone 4 la iOS 6 și macOS”, a scris cineva citat de adevărul.ro. „Cred că fluxul meu foto Apple tocmai a dispărut. Am pierdut o mulțime de fotografii”, a spus o altă persoană.

ADVERTISEMENT

Cum poți evita să-ți pierzi fotografiile

Serviciul a fost pus utilizatorilor iPhone în 2011 și încărca automat până la 1000 de fotografii de mai multe dispozitive Apple. Cei care plătesc pentru serviciul iCloud+ nu au prea multe motive de îngrijorare deoarece nu au de ce să se îngrijoreze.

Totuși, cei care folosesc versiunea gratuită de iCloud ar trebui să-și salveze fotografiile înainte să fie prea târziu. Pentru a accesa My Photo Stream, accesează aplicația Photos de pe iPhone sau iPad și apoi selectează Albume.

ADVERTISEMENT

My Photo Stream va apărea printre albume, la fel ca e Recents, WhatsApp, Instagram și altele. Selectează toate imaginile pe care dorești să le păstrezi și apoi salvează-le pe dispozitivul iPhone. 

ADVERTISEMENT
Tags: