Life

Ai acest model de iPhone? Apple pregătește o schimbare majoră. Ce nu vei mai putea să faci cu el

Dacă ai acest model de iPhone este bine să știi că Apple a anunțat deja o schimbare majoră. Aceste funcții nu vor mai fi disponibile pentru el.
19.06.2023 | 07:36
Ai acest model de iPhone Apple pregateste o schimbare majora Ce nu vei mai putea sa faci cu el
Ai acest model de iPhone? Apple pregătește o schimbare majoră. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Apple a anunțat o schimbare majoră la produsele sale, iar dacă ai acest model de iPhone, este bine să știi la ce să te aștepți. Nu vei mai putea să folosești anumite funcții, care se arată a fi cât se poate de interesante.

Ce trebuie să știi dacă ai acest model de iPhone

În cursul acestui an, Apple va lansa o actualizare majoră a iOS, care include o serie de funcții noi. Printre acestea se numără și un mod Standby. Această funcție face ecranul mai util atunci când este așezat pe birou. De asemenea, printre noile funcții se mai numără și apeluri telefonice îmbunătățite, dar și o nouă aplicație de jurnal.

ADVERTISEMENT

iOS 17 ar trebui să ajungă pe majoritatea dispozitivelor în luna septembrie. Vestea proastă este că Apple nu oferă această actualizare pentru anumite modele de iPhone, așa că ar fi bine să știi dacă le mai ai sau nu.

Unele dispozitive, inclusiv iPhone 8, 8 Plus și iPhone X, nu vor putea să se bucure de iOS 17. Acest lucru nu înseamnă doar că se pierd funcții noi, ci ar putea ajunge să fie destul de costisitor pentru cei care dețin unul.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor mai recente statistici ale retailerului american de telefoane SellCell, aceste iPhone-uri vor pierde o parte importantă din valoarea lor odată ce iOS 17 va fi lansat. Mai mult de atât, scăderea ar putea avea loc chiar luna viitoare, arată The Mirror.

Deși Apple nu va lansa actualizarea oficială până în septembrie, o versiune beta publică, pe care oricine o poate descărca, ar trebui să fie disponibilă în următoarele săptămâni. Iar telefoanele care nu o pot instala ar putea deveni mult mai puțin valoroase.

ADVERTISEMENT

Prețurile pentru aceste modele vor scădea chiar și cu 50%

De fapt, SellCell prezice că valorile ar putea scădea cu până la 50% odată ce iOS 17 va fi lansat. Această cifră se bazează pe ceea ce s-a întâmplat cu iPhone 6s și iPhone 7 atunci când a fost lansat iOS 16 și aceste dispozitive au pierdut suportul.

“Nici iPhone X și nici iPhone 8 nu vor primi actualizarea iOS 17. Acest lucru înseamnă că telefoanele nu vor primi nici actualizări de securitate. Proprietarii și datele lor sunt mai expuse riscului de a fi atacate de hackeri. Aceste modele vor deveni învechite odată ce noua versiune de iOS va fi lansată pentru public.

ADVERTISEMENT

Acest lucru ar putea însemna un dezastru pentru proprietarii de iPhone X sau 8. Având în vedere că Apple nu mai oferă asistență pentru aceste dispozitive, cererea va scădea semnificativ. Acest lucru înseamnă că proprietarii de iPhone 8 sau X vor rămâne cu un dispozitiv care valorează mult mai puțin decât valora înainte de anunțul iOS 17. Va fi chiar mai ieftin și cu 50% din valoarea sa de dinaintea anunțului”, arată SellCell.

Astfel, orice utilizator care are acest model de iPhone ar fi bine să îl vândă acum, dacă vrea să își recupereze din bani. Prețurile din toamnă nu vor putea fi comparate, mai avertizează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: