News

Ai cont și card la CEC Bank? A fost făcut anunțul momentului pentru clienți. Schimbarea e mare

Reprezentanții CEC Bank fac un anunț extrem de important pentru românii care au cont și card la această instituție financiară.
10.03.2024 | 19:24
Ai cont si card la CEC Bank A fost facut anuntul momentului pentru clienti Schimbarea e mare
Anunț major pentru românii care au cont și card la CEC Bank. Schimbare importantă. Sursa foto: Facebook / CEC Bank
ADVERTISEMENT

Dacă ai cont și card la CEC Bank trebuie să fii la curent cu o schimbare de dată recentă făcută de această importantă bancă din România. Modificarea se referă la plățile interbancare.

Anunț major pentru românii care au cont și card la CEC Bank. Schimbare importantă

În acest început de an, CEC Bank a făcut modificări extrem de importante în ceea ce privește plățile interbancare. Încă din urmă cu mai puțin de o lună, clienții companiei de stat au aflat că pot să facă aceste plăți instant. E important e subliniat că nu trebuie depășită o anumită sumă.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis duminică, 10 martie 2024, CEC Bank anunță că a fost eliminată opțiunea de plată instant din aplicațiile de Internet și Mobile Banking pentru plățile interbancare.

În urma acestui demers, se vor procesa automat ca plăți instant dacă banca beneficiară este eligibilă pentru astfel de încasări. ”Plata în lei se va procesa în mod automat ca plată instant dacă banca beneficiară este eligibilă pentru astfel de încasări”, explică banca.

ADVERTISEMENT

Toate plățile care au o valoare sub suma de 50.000 de lei ajung acum către beneficiari în mai puțin de 10 secunde. Pot exista anumite situații când, din motive tehnice, plățile instant nu se pot efectua, fiind procesate și comisionate ca plăți standard conform tarifului în vigoare.

Plățile interbancare în lei, mai mici de 50.000 lei, se vor procesa în mod automat ca plăți instant dacă banca beneficiară este participantă la sistemul de plăți instant și prin urmare, aceste plăți vor ajunge la beneficiari în mai puțin de 10 secunde. De asemenea, această facilitate este însoțită și de o serie de reduceri de comisioane aferente acestor transferuri”, anunță CEC Bank.

ADVERTISEMENT

Altă veste bună de la CEC Bank: Comision redus pentru clienți

Pe lângă avantajul procesării instant a plăților interbancare, clienții băncii din România vor beneficia și de un comision mai mic pentru plățile instant sub 500 de lei.

Astfel, comisionul în cazul de față va scădea de la 10 lei la 7 lei pentru plățile efectuate la ghișeu și de la 4 lei la 2,8 lei pentru plățile efectuate prin Internet / Mobile Banking.

ADVERTISEMENT

Dacă ne referim la plățile instant cu sume între 500 și 50.000 de lei, comisionul se menține neschimbat. Mai exact: 10 lei pentru operațiunile la ghișeu și 4 lei pentru cele efectuate prin Internet/Mobile Banking.

ADVERTISEMENT