News

Ai cont și card la Raiffeisen Bank? E anunțul momentului pentru toți clienții. Ce trebuie să faci ca să nu-ți pierzi banii

Dacă ai cont și card la Raiffeisen Bank trebuie să fii la curent cu acest anunț. Ce transmit reprezentanții instituției bancare?
24.11.2023 | 09:54
Ai cont si card la Raiffeisen Bank E anuntul momentului pentru toti clientii Ce trebuie sa faci ca sa nuti pierzi banii
Ai cont și card la Raiffeisen Bank? Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ai cont și card la Raiffeisen Bank? Instituția bancară face un anunț pentru toți clienții, atrăgând atenția asupra fraudelor online existente, având în vedere că foarte mulți români devin victimele acestora.

Ai cont și card la Raiffeisen Bank? Ce trebuie să știi dacă ești clientul băncii

Reprezentanții Raiffeisen Bank transmit câteva recomandări care pot proteja clienții de cele mai frecvente tipuri de fraude bancare online. Odată aplicate aceste recomandări, riscul de a-ți pierde banii va fi diminuat.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu oferi șansa atacatorilor cibernetici să îți acceseze telefonul sau alte dispozitive de la distanță, banca recomandă să nu instalați aplicații la solicitarea altor persoane. Semnele de întrebare trebuie să apară mai ales dacă sunt promise presupuse câștiguri financiare.

Nu trebuie să oferi datele personale cerute prin mesaje telefonice sau e-mail. Angajații băncii nu vor cere date precum numărul cardului, codul PIN, coduri de activare, etc prin e-mailuri, apeluri telefonice sau alte tipuri de mesaje.

ADVERTISEMENT

„Dacă primești astfel de comunicări, verifică exact cine este expeditorul, modul în care este redactat mesajul, dacă există greșeli gramaticale sau exprimări ciudate în el”, transmite Raiffeisen Bank.

Banca recomandă să spui „pas” ofertelor de „nerefuzat”

Totodată, link-urile suspecte nu ar trebui accesate. Se recomandă efectuarea cumpărăturilor de pe site-uri securizate. Acestea pot fi identificate datorită lăcățelului apărut în bara de adresă, iar link-ul trebuie să înceapă cu https://, și nu http:// (S = securizat).

ADVERTISEMENT

Ofertele de „nerefuzat”, care apar pe diverse site-uri suspecte, pot fi iarăși o metodă prin care hackerii pun la cale atacuri. Specialiștii recomandă instalarea unui program Antivirus pe computerele oamenilor.

„Nu accesa link-urile primite pe e-mail sau prin mesaje pe rețelele de socializare, chiar și de la prieteni. Uneori sunt spam-uri, trimise fără știrea lor, care conțin viruși”, adaugă reprezentanții băncii.

ADVERTISEMENT

Mai mult, banca atrage atenția că atacatorii pot folosi conturi false în numele băncii. Acestea sunt făcute pe diverse aplicații, precum Facebook, Instagram, LinkedIn sau YouTube. De asemenea, dacă ai cont și card la Raiffeisen Bank, instituția recomandă să fii atent la toate tranzacțiile tale.

 

ADVERTISEMENT
Tags: