Life

Ai crede că e Austria, dar e chiar la noi în ţară! Satul montan cu privelişti fabuloase, ca în Alpi

Satul despre care ai putea crede cu ușurință că se află în Austria. Este, de fapt, situat în România, mai exact în Brașov, iar priveliștile montane sunt de-a dreptul fabuloase.
17.07.2022 | 11:11
Ai crede ca e Austria dar e chiar la noi in tara Satul montan cu privelisti fabuloase ca in Alpi
Satul Măgura este situat în Brașov. Foto: capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Unele din cele mai frumoase peisaje de la noi din țară sunt, cu siguranță, cele din satul Măgura, din județul Brașov. Dacă n-ai ști, ai putea crede că este în Austria.

Satul Măgura, asemenător zonelor din Alpii Austriei

Satul Măgura este situat în județul Brașov, mai exact în comuna Moeciu, și este așezat în Parcul Național Piatra Craiului. Aflat chiar în inima naturii, este oază de liniște și aer curat, iar peisajele sunt, fără dar și poate, fabuloase.

ADVERTISEMENT

Pentru cine nu știe, ar putea crede că imaginile sunt surprinse chiar în Alpi, case de lemn, răsfirate pe dealuri, cărări înguste, bătătorite de oameni simpli care-și duc traiul de zi cu zi și animale care pasc pe pajiștile verzi.

Tabloul de vis este încadrat de Piatra Craiului și Munții Bucegi, iar satul montan poate fi descoperit mergând la pas, pe un traseu deloc greu de parcurs.

ADVERTISEMENT

Satul Peștera, la doar o oră de mers pe jos

După o oră de mers lejer se ajunge în satul Peștera, de unde se văd perfect munții. Drumul este destul de greu de parcurs cu mașina, așa că aceasta ar trebui lăsate deoparte. În plus, dacă îți place să mergi pe bicicletă, poți opta fără griji pentru această opțiune.

Pe traseu există și obiective turistice. Mănăstirea Sf. Treime din Măgura a fost construită recent, de aceea încă nu este locuită de monarhi, dar este deschisă vizitatorilor.

ADVERTISEMENT

De altfel, satul Măgura se află foarte aproape și de Prăpăstiile Zărneștiului, o zonă în care drumul împarte muntele în două.

Totodată, de aici se continuă cu diferite trasee montante prin Piatra Craiului. Unul dintre cele mai cunoscute fiind cel spre Cabana Curmătura.

ADVERTISEMENT

Drumul până în Măgura este bun, până la Fântâna lui Botorog fiind asfaltat. De acolo, continuă șerpuit prin pădure, unele porțiuni fiind pietruite.

 

ADVERTISEMENT