News

Aici au fost executați Nicolae și Elena Ceaușescu! Ce se va construi pe locul unității militare

07.07.2019 | 18:58
Aici au fost executati Nicolae si Elena Ceausescu Ce se va construi pe locul unitatii militare

Aici au fost executați Nicolae și Elena Ceaușescu, dar prezentul nu mai ține cont de așa ceva. Sunt date istorice care trebuie șterse din memoria românilor. Unitatea militară din Târgovişte unde, în decembrie 1989, şi-au găsit sfârşitul cei doi, va fi acum transformată în ce altceva decât un… mall! Ca să ajungă la o asemenea schimbare este nevoie de o investiție de aproximativ 50 milioane de euro. Centrul comercial va cuprinde peste 150 de magazine şi o varietate mare de spaţii destinate petrecerii timpului liber.

Aici au fost executați Nicolae și Elena Ceaușescu!

Viitorul spațiu comercial are deja nume, deși este încă în stadiul de proiect. Astfel, Dâmboviţa Mall se va desfăşura pe o suprafaţă de 33 000 mp şi va cuprinde un hipermarket Carrefour, 150 de magazine, restaurante, cinema, spaţii de agrement, de recreere şi de petrecere a timpului liber şi locuri de joacă pentru copii. Totul a plecat după ce Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte au pus la punct un plan amplu de regenerare urbană a unei zone importante din oraş.

Astfel, fosta unitate militară, în prezent dezafectată, va face locul unui mall de toată frumusețea, care trebuie să ajute la infrastructură publică şi, nu în ultimul rând, la crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea economică a oraşului. Firma „Prime Kapital” a câștigat licitația publică și trebuie să demareze lucrările cât mai repede posibil. Echipa angrenată în proiect numără peste 200 de specialişti în domeniul imobiliar, ce îmbină competenţe multi-disciplinare şi acoperă întregul lanţ valoric, specific dezvoltărilor imobiliare.

Aici au fost executați Nicolae și Elena Ceaușescu! Nicolae și Elena Ceaușescu
Nicolae și Elena Ceaușescu în drum către plutonul de execuție. Sursa foto – facebook

Cine construiește mall-ul din Târgoviște

Nu este primul proiect de asemenea anvergură la care se înhamă cei de la „Prime Kapital”. Aceştia au realizat alte 30 de mari proiecte imobiliare în ultimii 10 ani, atât în România, cât şi în Europa Centrală şi de Est, proiecte ce au dus la dezvoltarea durabilă a comunităţilor şi a economiilor locale respective.

Vă aducem aminte că soţii Ceauşescu au fost executaţi, în urma sentinţei unui Tribunal Militar Excepţional, la 25 decembrie, ora 14:50, în cazarma de la Târgovişte, lângă zidul Corpului de Gardă. Plutonul de execuție a fost format din trei oameni. Generalul Victor Atanasie Stănculescu, element cheie al loviturii de stat din decembrie 1989, a fost cel care a coordonat simulacrul de proces în care soții CEaușescu trebnuiau condamnați la moarte și tot el a ales persoanele care au tras în Elena și Nicolae Ceaușescu. La scurt timp, Ion Iliescu, un politruc comunist apropiat al „dictatorului și al sinistrei sale soții” mulți ani în „Epoca de Aur”, avea să câștige alegerile prezidențiale cu o majoritate zdrobitoare, 85,07 % din voturi, în fața contracandidaților Radu Câmpeanu (PNL, 10,64%) și Ion Rațiu (PNȚCD, 4,29%).