News

Aici poţi să completezi online declaraţia pe propria răspundere. A fost lansată platforma oficială

28.03.2020 | 15:40
Aici poţi să completezi online declaraţia pe propria răspundere. A fost lansată platforma oficială
Aici poţi să completezi online declaraţia pe propria răspundere. A fost lansată platforma oficială. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Grupul de comunicare strategică anunță, sâmbătă, că declarația pe propria răspundere poate fi completată acum și online, prin intermediul unei platforme speciale.

Poți să completezi online declarația pe propria răspundere

Serviciul de Telecomunicații Speciale a pus la dispoziția românilor o platformă unde îți poți completa și online declarația pe propria răspundere, în caz de părăsire a domiciliului.

ADVERTISEMENT

Astfel, vei putea să completezi de pe telefon sau de pe un calculator câmpurile predefinite și vei putea salva documentele în format PDF.

“Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF.

ADVERTISEMENT

Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora”, a transmis Grupul de comunicare strategică.

Datele persoanel nu sunt prelucrate de STS

Așadar, în continuare va fi nevoie de semnătura olografă (de mână), pentru ca declarația pe propria răspundere să fie validă.

STS menționează că datele personale completate în format online nu vor fi prelucrate sub nicio formă, acestea rămânând în dispozitivul utilizatorului.

ADVERTISEMENT

“Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, mai precizează grupul din cadrul MAI.

Reprezentanții autorităților române fac precizarea că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator.

“În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale”, se mai arată în informarea Grupului de comunicare strategică.

ADVERTISEMENT

Așadar, dacă vrei să completezi online declarația pe propira răspundere o poți face pe formular.sts.ro.

În cazul platformei formular.sts.ro completarea datelor se realizează anterior generării și descărcării documentului în format PDF, mai anunță autoritățile române.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri