News

Locul care e plin de capre. Animalele sunt peste tot, iar autoritățile le oferă gratis oamenilor

O micuță localitate italiană s-a umplut de capre. Sute de astfel de animale au invadat zona, iar autoritățile le oferă gratis oamenilor.
21.04.2024 | 18:15
Locul care e plin de capre Animalele sunt peste tot iar autoritatile le ofera gratis oamenilor
Localitatea din Italia care s-a umplut de capre, autoritățile le oferă gratis oamenilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fenomen neobișnuit într-o insulă a Italiei, acolo unde sute de capre au ajuns în apropiere de zonele rezidențiale. Autoritățile caută soluții pentru a reduce numărul acestor animale. Au decis să le ofere gratis oamenilor.

Localitatea din Italia care s-a umplut de capre, autoritățile le oferă gratis oamenilor

În această primăvară, insula Alicudi, care se află chiar în largul coastei Siciliei, a fost invadată de capre. În prezent, numărul animalelor este de șase ori mai mare decât al oamenilor: 600 la 100.

ADVERTISEMENT

Riccardo Gullo, primarul din zonă, a luat decizia de a oferi gratis oamenilor parte din aceste animale. Caprele pasc de obicei pe munții și pe stâncile insulei, dar pe măsură ce s-au înmulțit, ele s-au infiltrat în zone rezidențiale, potrivit BBC News.

Din cauza faptului că acest capre produc pagube în grădinile oamenilor, edilul Gullo a venit cu un program ”Adoptă o capră”. Cererile de adopție urmează să fie depuse la primăria din localitate.

ADVERTISEMENT

Alicudi este una dintre cele șapte insule care alcătuiesc Arhipelagul Eolian. Aici există un fermier, în zona Vulcano, care produce brânză. El ”ar dori să ia câteva dintre capre”, a spus Gullo pentru susa citată.

Într-un interviu acordat publicației locale Fanpage.it , Gullo a spus că este un activist pentru drepturile animalelor și că nu a prins nici măcar un pește în toată viața lui.

ADVERTISEMENT

În opinia mea, trebuie să intervenim întotdeauna în natură cu mare atenție. Sper, și în acest sens am primit aprobarea experților, că am făcut cea mai bună alegere posibilă și că aceste capre vor trăi o viață fericită”, a mai spus primarul.

Cât costă o astfel de capră

În mod normal, caprele ar costa fiecare 200 de euro. În circumstanțele actuale, caprele din Alicudi vor ajunge gratuit la oricine le dorește. Animalele vor fi controlate de către un medic veterinar înainte de a ajunge la destinatari.

ADVERTISEMENT

Dacă planul de adopție al caprelor funcționează, acesta poate fi aplicat altor insule Eoliene care sunt invadate de animale. ”Cine știe de ce caprele se simt atât de bine pe insulele noastre: atât de deosebite, atât de solitare. Înseamnă că sunt capre care au gusturi”, a spus, în glumă, Gullo pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: