News

Ajutor nesperat pentru o bătrână din București. Polițiștii i-au cumpărat medicamente și au transportat-o acasă

26.04.2020 | 15:21
Ajutor nesperat pentru o batrana din Bucuresti Politistii iau cumparat medicamente si au transportato acasa
ADVERTISEMENT

O bătrână din București a fost ajutată de un polițist și un jandarm, în momentul în care i s-a făcut rău într-o farmacie. Reprezentanții legii au decis să facă chetă pentru a-i plăți rețeta femeii și au transportat-o acasă.

Poliția a făcut chetă pentru o bătrână

O bâtrână din București a intrat în farmacie pentru a-și cumpăra necesarul de medicamente, dar a observat că nu are destui bani. Cel mai probabil de supărare, femeii i s-a făcut rău, însă a găsit un ajutor nesperat într-un jandarm și un polițist care au observat scena.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea a fost dezvăluită de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, pe pagina oficială de Facebook, conform observatortv.ro.

A scris încet, de mână, declarația și a plecat spre farmacie. I s-au terminat medicamentele, dar trebuie să continue tratamentul. Abia a ajuns la farmacie și a simțit că o lasă puterile. S-a sprijinit de zid să își tragă răsuflarea. Atunci au apărut lângă ea doi polițiști și un jandarm.

ADVERTISEMENT

În cuvinte puține le-a spus nevoia și sprijinită de oamenii în uniformă a intrat să-și cumpere tabletele necesare. Banii puțini însă nu ajungeau pentru o cutie. S-au căutat toți în buzunare și din cheta ad-hoc s-a acoperit rețeta. Și pentru că prima misiune a fost îndeplinită, au trecut la următoarea. Doamna a ajuns acasă, în siguranță, condusă până în fața ușii.

Vă mulțumim. Vă mulțumim în numele tuturor părinților și bunicilor care au nevoie de sprijin și ajutor. #PolițiaCapitalei“, e povestea spusă pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Poliție a Muncipiului București.

ADVERTISEMENT

Vaslui și Cluj, cazuri dramatice

Cazurile de bătrâni care nu se mai descurcă în plină pandemie de coronavirus sunt tot mai multe în România. Conform datelor oficiale, aproximativ 1.5 milioane de bătrâni trăiesc în țara noastră fără aparținător, astfel că trebuie să se descurce singuri în momentele grele.

Două cazuri aparte au ținut capul de afiș al presei în săptămânile trecute, cu două bătrâne în prim plan. Prima, o femeie din Vaslui, a sunat la 112 și a plâns pentru că nu mai avea de mâncare. Polițiștii s-au deplasat de urgență la casa femeii și i-au dus medicamente și alimente care să-i ajungă pentru o perioadă.

ADVERTISEMENT
  • 11,036 de persoane sunt infectate cu coronavirus în România
  • 608 persoane au murit în România în urma complicațiilor cu Covid-19

Același lucru s-a întâmplat și la Cluj-Napoca, unde o femeie bolnavă a sunat la 112 și i-a rugat pe oameni să-i trimită mâncare, pentru că și-a dat banii pe medicamente. Și în acest caz oamenii legii au fost emoționați și au ajutat-o exemplar pe bătrână.

„Am rămas impresionat pentru că nu a cerut niciun bănuț și cât am vorbit cu dansa plângea mereu ca un copil!”, au rememorat polițiștii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: