News

Al patrulea deces după exploziile de la Crevedia. Pacientul era internat la Floreasca, în stare gravă

Autoritățile au anunțat, luni dimineață, al patrulea deces după exploziile de la Crevedia. Pacientul era internat la spitalul Floreasca.
04.09.2023 | 08:49
Al patrulea deces dupa exploziile de la Crevedia Pacientul era internat la Floreasca in stare grava
Încă un deces în urma exploziilor de la Crevedia, al patrulea: un pacient internat la Floreasca. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a anunțat, luni dimineața, al patrulea deces după exploziile de la Crevedia. E vorba de un pacient aflat în stare foarte gravă, cu arsuri pe 95% din suprafața corpului.

Încă un deces în urma exploziilor de la Crevedia, al patrulea: un pacient internat la Floreasca

Din păcate, continuă să vină veștile triste după deflagrațiile de la Crevedia. Un pacient rănit în exploziile de pe 26 august a murit luni dimineață, la spitalul Floreasca. Este al patrulea deces înregistrat în această perioadă.

ADVERTISEMENT

”În cursul acestei dimineți (n.r. luni, 4 septembrie), a decedat la Spitalul Floreasca un pacient aflat în stare foarte gravă încă de la începutul internării, cu arsuri pe 95% din suprafața corporală. Adresăm condoleanțe familiei”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Anterior, pe 31 august, fusese înregistrat cel de-al treilea deces. Acesta era un localnic în vârstă de 63 de ani. Bărbatul a ajuns la spitalul Floreasca cu 90% din suprafața corpului afectată de arsuri. El era rudă cu primii doi uciși de explozie, soții Florica și Ionel.

ADVERTISEMENT

Care este starea celorlalți răniți în exploziile de la Crevedia

În acest moment, bilanțul exploziilor de la Crevedia este următorul: 4 morți și 54 de răniți. Duminică, Ministerul Sănătății informa că doi pacienţi răniţi care se află internaţi în unităţi medicale din România şi alţi cinci care au fost transferaţi în străinătate, sunt în continuare intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Dintre cei doi pacienţi aflați în stare gravă în România, unul era internat la Floreasca, iar celălalt la Spitalul Bagdasar Arseni. Din nefericire, primul a încetat din viață luni dimineața.

ADVERTISEMENT

Alți 16 de pacienţi aflaţi în stare medie sau uşoară sunt internați în următoarele unități medicale: 6 sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, 5 la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

Până în prezent, 25 de pacienți au fost externați. Un număr total de 12 pacienți au ajuns la spitale din străinătate. Într-o stare foarte gravă se află un bărbat ajuns la Milano. Are suprafață corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic.

ADVERTISEMENT

Un al doilea pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă. Alți pacienți ajunși în Germania sau Austria prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului. Au evoluții favorabile ale stărilor de sănătate.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”