News

Exploziile de la Crevedia. Încă un rănit a murit la Spitalul Floreasca

Crește bilanțul morților, în urma dezastrului de la Crevedia, din județul Dâmbovița. Cine este cea de-a treia victimă care a decedat.
31.08.2023 | 08:56
Exploziile de la Crevedia Inca un ranit a murit la Spitalul Floreasca
Exploziile de la Crevedia. Încă un rănit a murit. Foto: Captură
ADVERTISEMENT

Exploziile de la Crevedia au lăsat dezastru în urma lor, iar joi dimineață încă un anunț tulburător a fost făcut de autorități. Unul dintre răniții internați la Spitalul Floreasca și-a pierdut viața.

Exploziile de la Crevedia. Încă un om și-a pierdut viața

Bilanțul morților crește, ajungând la trei decese. Din primele informații, se pare că este vorba despre un civil. Potrivit Realitatea, cea de-a treia victimă care a murit este un bărbat. Acesta avea arsuri de peste 90% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost rănit în timpul primei explozii de sâmbătă, din Crevedia, județul Dâmbovița. El era internat la Spitalul Floreasca din București, fiind în stare critică. Din cauza arsurilor, care se întindeau pe aproape tot corpul, nu a putut fi transferat în străinătate.

Totodată, Ministerul Sănătății transmite că șase dintre pacienții răniți în exploziile de la stația GPL, care au avut loc sâmbătă, sunt în stare gravă. Vorbim de persoane care sunt intubate și ventilate mecanic.

ADVERTISEMENT

Trei dintre victimele aflate în stare critică sunt în spitale din România, iar celelalte trei sunt în unități medicale din afara țării. Alți 22 de oameni care se află internați în țară sunt în stare medie sau ușoară.

Ministrul Sănătății a vorbit cu rudele victimelor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a efectuat o vizită, miercuri, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. El a stat de vorbă cu rudele răniților, inclusiv cu familiile celor transferați în străinătate.

ADVERTISEMENT

„Am avut o scurtă discuţie şi cu aparţinătorii câtorva dintre aceşti pacienţi de aici şi de la Bagdasar, să vedem ce probleme au.”, a transmis, miercuri, ministrul Sănătății.

Inclusiv cu aparținătorii a câtorva dintre pacienţii care sunt transferaţi în străinătate încât să poată să îi însoţească. Să aibă cele mai bune condiţii din punct de vedere medical şi din punct de vedere psihologic”, a adăugat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Amintim că 12 pacienți răniți în exploziile devastatoare, produse sâmbătă, la Crevedia, au fost transferați în spitale din Italia, Belgia, Germania și Austria. Bilanțul evenimentului a fost tragic: 56 de oameni au fost răniți, cei mai mulți dintre ei fiind pompieri, iar două persoane au murit în primele ore de la dezastru. Din păcate, astăzi a fost înregistrat al treilea deces.

 

ADVERTISEMENT
Tags: