News

Alertă alimentară! Un produs apreciat de români, retras din magazinele Mega Image. Ce s-a descoperit în el

Alertă alimentară la Mega Image. Un produs apreciat și de altfel achiziționat de români a fost retras din magazie. Ce s-a descoperit în el?
10.06.2023 | 20:27
Alerta alimentara Un produs apreciat de romani retras din magazinele Mega Image Ce sa descoperit in el
Alertă alimentară la Mega Image. Sursă foto: Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alertă alimentară în magazinele Mega Image. Un produs achiziționat de numeroși români a fost retras de urgență. Ce s-a descoperit în el? Este vorba despre o substanță toxică extrem de periculoasă.

Alertă alimentară la Mega Image

Clienții Mega Image trebuie să știe că un produs achiziționat în număr mare din magazine a fost retras. Anunțul a fost făcut chiar de către lanțul de magazine, prin intermediul unui comunicat. Vorbim desper mai multe loturi de porumb prăjit, marca Mogyi.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, reprezentanții companiei au decis retragerea acestui produs. S-a constatat că era infestat cu o substanță cancerigenă destul de periculoasă. Drept urmare, pentru siguranța clienților, era nevoie de o astfel de măsură.

Cu ce fel de substanță sunt infestate loturile de porumb prăjit Mogyi? Este vorba despre aflatoxină. Conform specialiștilor, aceasta a fost identificată în produsul respectiv. Substanța este una cancerigenă produsă de ciuperci microscopice.

ADVERTISEMENT

Totodată, aflatoxina infectează alimentele în momentul în care acestea ajung să fie depozitate în condiții neigienice. În general, ea este întâlnită în porumb, cafea, condimente, dar și arahide ori alune, precizează aceștia.

Ce produse au fost retrase din magazine

Important de știut este faptul că această toxină nu se distruge nici măcar prin fierbere, după cum spun specialiștii. Despre ce loturi de produse este vorba? Conform comunicatului transmis de cei de la Mega Image, vizate sunt două produse.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre produsele Mexicorn cu chilli 70 g (loturile 231110, 231221, 240111, cu termenele de valabilitate 10.11.2023, 21.12.2023 şi 11.01.2024), Mexicorn cu sare 70 g (lot 240110, termen de valabilitate 10.01.2024) şi Snack Mix Bere 80 g (lot 240120, termen de valabilitate 20.01.2024)”.

În același timp, sursa citată le recomandă clienților să returneze de urgență produsele dacă le-au achiziționat deja. Restul produselor de acest tip prezente în magazine urmează a fi la rândul lor distruse.

ADVERTISEMENT

„Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a retras de la vanzare produsul MOGYI MEXICORN PORUMB PRAJIT CHIL70 Lot 231110 – Data expirarii -10.11.2023.

Retragerea produsului de pe piata si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, constatandu-se contaminare cu aflatoxina.”, a transmis Mega Image.

ADVERTISEMENT