Life

Alertă alimentară! Un produs consumat de români a fost retras de la vânzare de Kaufland și Carrefour

ANSVSA, alertă alimentară. Un produs pe care mulți români îl consumă, retras de la vânzare de Kaufland și Carrefour. Ce s-a descoperit.
09.06.2023 | 08:12
Alerta alimentara Un produs consumat de romani a fost retras de la vanzare de Kaufland si Carrefour
Un produs a fost retras de la vânzare de Kaufland și Carrefour. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă alimentară, iar un produs pe care mulți români îl consumă a fost retras din Kaufland, Carrefour, precum și din alte magazine. Acesta conținea o substanță periculoasă pentru sănătate.

Alertă alimentară. Un produs a fost retras de la vânzare de Kaufland și Carrefour. Este cumpărat de mulți români

Din supermarketurile Kaufland, Carrefour, Cora, Metro și Profi au fost retrase mai multe produse contaminate. Unele produse din gama Mogyi ar conține o substanță toxică.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ANSVSA au emis un semnal de alarmă pentru clienții care au achiziționat unele produse. Este vorba despre Mexicorn cu sare 70g – lot 240110, Mexicorn cu chilli 70g – lot 231110, Mexicorn cu chilli 70g – lot 231221, Mexicorn cu chilli 70g – lot 240111, Snack Mix Bere 80g – lot 240120.

Clienții care au cumpărat aceste produse să nu le consume și să le returneze în magazinele de unde au fost achiziționate. Produsele au fost contaminate cu aflatoxină, o substanță foarte periculoasă, după cum au mai transmis cei de la ANSVSA.

ADVERTISEMENT

Aflatoxina este toxică, mutagenă și cancerigenă. Este produsă de unele ciuperci găsite de obicei în cereale sau arahide, cultivate și depozitate în condiții neigienice. Producătorul a emis un comunicat de presă despre produsele contaminate.

“Din motive ce țin de siguranța consumatorului, societatea Mogyi Romania a reacționat fără întârziere și a dispus scoaterea produsului de la livrare imediat ce a fost informată asupra procedurii demarate de furnizor. Produsul se returnează la punctul de vânzare de unde l-ați achiziționat. Produsul va fi rambursat în baza bonului fiscal.

ADVERTISEMENT

Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chili și Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare. Mogyi își cere scuze pentru inconvenientele produse de aceasta rechemare”, a fost mesajul producătorului, notează romaniatv.net.

Mai multe produse retrase de ANSVSA

În ultimele luni, inspectorii ANSVSA au retras de la vânzare diverse produse din unele supermarketuri. De exemplu, acum câteva luni a fost retras un sortiment de chipsuri. Produsul depășea valorile normale admise de acrilamidă, o substanță periculoasă pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

În februarie, cei de la ANSVSA au emis o avertizare în legătură cu feliile subțiri și crocante de cartofi comercializate de Mega Image. Motivul pentru care a fost retras a fost tot din cauza conținutului ridicat de acrilamidă.

Mai mult, în toamna anului trecut, a fost retras și un sortiment de spanac din supermarketurile Profi. Acesta era contaminat cu virusul care provoacă hepatita A. Astfel, lanțul de magazine le-a transmis clienților să distrugă produsul sau să-l returneze la magazin.

ADVERTISEMENT