News

Alertă cod galben de fenomene meteo severe emisă de ANM. Care sunt zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă alertă cod galben de fenomene severe. Care sunt zonele afectate.
07.02.2024 | 10:56
Alerta cod galben de fenomene meteo severe emisa de ANM Care sunt zonele afectate
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe. ANM anunță rafale de peste 120 km/h. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fenomenele meteo severe continuă să fie prezente în țara noastră și în următoarele ore. Miercuri, specialiștii ANM au emis o nouă alertă cod galben pentru mai multe județe.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe. ANM anunță rafale de peste 120 km/h

În următoarele 24 de ore, mai multe zone înalte ale țării vor fi afectate de vântul puternic, a anunțat, miercuri, pe site-ul oficial, Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

În consecință, meteorologii au emis un nou cod galben de vânt. Alerta a intrat în vigoare miercuri, 7 februarie, la ora 10.00, fiind valabilă până, joi, 8 februarie, la ora 10.00.

Vor fi afectate de fenomenele severe zonele înalte din județele Maramureș, Bistrița-Năsăsud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea și Buzău.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor de la ANM, în intervalul menționat, în Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m rafalele vor fi de 100…120 km/h.

Meteorologii mai subliniază că intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi și în nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei.

ADVERTISEMENT

În Capitală va fi foarte cald. Valorile de temperatură vor fi cu mult peste cele normale specifice perioadei. Astfel, temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar minima de 3…5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de până la 40 km/h).

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Vremea anormală din țara noastră se va întinde și pe parcursul următoarelor două săptămâni. De luni, 12 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud- estice. Vor cădea precipitații abundente la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

ADVERTISEMENT

Abia după 19 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. În continuare, cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT