News

Alertă de copil dispărut în București. Minora a fost găsită datorită cetățenilor care au văzut mesajul Ro-Alert. Update

Solyom Elena Mihaela, o minoră de 11 ani din Afumați, Ilfov, a dispărut. Autoritățile au transmis un mesaj RO-Alert către populație pentru a o căuta.
04.08.2023 | 21:10
Alerta de copil disparut in Bucuresti Minora a fost gasita datorita cetatenilor care au vazut mesajul RoAlert Update
Solyom Elena Mihaela, o minoră de 11 ani din Afumați, Ilfov, este căutată de autorități. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT
04-08-2023
18:15

Copila a fost găsită datorită unui cetățean care a citit mesajul Ro-Alert

Cu sprijinul unui cetățean semnalat prin Ro-Alert, poliția a găsit minora în zona secției 4 de Poliție. Conform declarației purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Crina Eșanu, minora nu este victima vreunei infracțiuni.

 

Pe data de 4 august, în jurul orei 18:30, românii au primit un mesaj de tip RO-Alert, prin care au fost anunțați că Solyom Elena Mihaela, o tânără în vârstă de 11 ani, a dispărut din satul Afumați, comuna Afumați, județul Ilfov.

O fată de 11 ani a dispărut

Minora a plecat voluntar de acasă și nu s-a mai întors. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, există indicii că aceasta  frecventează Bucureștiul și localitățile din județul Ilfov, precum Orasul Voluntari, comunele Afumați și Ștefănești.

ADVERTISEMENT

Semnalmentele minorei dispărute sunt următoarele: înălțimea de 1,70 m, greutatea de 60 kg, constituție atletică, fața ovală, păr negru și lung, ochii căprui.

“La data de 04.08.2023, minora SOLYOM ELENA MIHAELA de 11 ani a plecat în mod voluntar din Sat Afumați, Com. Afumați, jud Ilfov, existând indicii că frecventează Mun. București si jud Ilfov – Oras Voluntari, Com. Afumați, Com. Ștefănești.

ADVERTISEMENT
a dispărut
O fată de 11 ani a dispărut. Foto: Poliția Română.

 

Semnalmente: înălțime 1,70 m; greutate 60 kg, constituție atletică; fața ovală, par negru, lung, ochii căprui. Orice informație va fi transmisă la numărul unic pentru apeluri de urgenta 112″, se arată în mesajul transmis prin RO-Alert.

În momentul de față, autoritățile fac apel la cetățeni să ofere orice informație relevantă despre locația sau traseul urmat de Solyom Elena Mihaela, contactând numărul unic pentru apeluri de urgență, 112.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu este singura dispariție de copil înregistrată în România în ultimele luni. Potrivit IGPR, s-au înregistrat peste 3.000 de cazuri de persoane dispărute în primele luni ale anului 2023.

Poliția apelează la cetățeni

Printre cei dispăruți, se regăsesc mulți minori care părăsesc voluntar locuințele sau centrele de plasament. Cu scopul de a facilita identificarea acestor persoane, autoritățile au implementat un sistem de tip RO-ALERT, în funcțiune din septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Legea 141/2010 cu privire la semnalarea persoanelor dispărute prevede că orice individ care observă persoane dispărute are obligația de a transmite toate detaliile relevante către autorități, pentru a contribui la găsirea acestora. Sperăm ca Solyom Elena Mihaela și toți ceilalți copii dispăruți să fie găsiți în siguranță și să revină acasă în cel mai scurt timp posibil.

ADVERTISEMENT
Tags: