News

Alertă în apropiere de Sulina: O navă turcă a lovit o mină. Ce s-a întâmplat cu echipajul

Un nou incident în Marea Neagră, în largul coastei României, lângă Sulina, acolo unde o navă turcă a lovit o mină marină.
06.10.2023 | 06:56
Alerta in apropiere de Sulina O nava turca a lovit o mina Ce sa intamplat cu echipajul
Navă turcă, coliziune cu o mină în apropiere de Sulina. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

A fost din nou alertă în largul coastelor României din Marea Neagră, lângă Sulina. O navă turcă a lovit o mină marină. Ce s-a întâmplat cu întregul echipaj prezent la bord.

Navă turcă, coliziune cu o mină în apropiere de Sulina

În urmă cu două săptămâni, Garda de Coastă din Sulina era alertată cu privire la un incident în Marea Negară. Marinarii prezenți pe o navă sub pavilion Togo le-au spus autorităților române că cel mai probabil ambarcațiunea a fost lovită o mină și aceasta a explodat.

ADVERTISEMENT

Incidentul de luna trecută s-a repetat joi, 5 octombrie. În jurul prânzului, un cargobot sub pavilion turcesc a lovit o mină în Marea Neagră, în largul coastelor României.

Din cauza incidentului, ambarcațiunea suferit avarii minore. Din fericire, echipajul este în siguranţă, au declarat surse maritime şi de securitate citate de publicația Marine Link.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei britanice de securitate maritimă Ambrey au declarat că, potrivit informațiilor de care dispun, nava din Turcia a lovit o mină maritimă la 11 mile marine nord de Sulina, România. S-a întâmplat în apropiere de intrarea în Canalul Sulina.

Se pare că nava s-a confruntat cu o explozie în jurul orei 09.20 GMT (12.20, ora României). Nava a aruncat ancora pentru o perioadă scurtă de timp pentru a evalua pagubele”, a precizat compania de securitate Ambrey. ”La ora 12.10 (15.10, ora României), nava şi-a reluat navigaţia”, a adăugat Ambrey, precizând că nu au fost raportate victime.

ADVERTISEMENT

Turcii au confirmat incidentul din Marea Neagră. Yoruk Isik, directorul firmei de consultanță Bosphorus Observer, a spus că nava se numeşte Kafkametler. Vaporul a suferit avarii minore la un rezervor de balast, dar echipajul este în siguranță.

Marea Britanie, avertisment privind situația din Marea Neagră: ”Rusia vrea să atace cu mine marine navele civile”

Cu o zi înaintea incidentului de lângă Sulina, Regatul Unit acuza Rusia că are în vedere atacarea navelor civile din Marea Neagră folosind mine marine. Totul pentru a preveni exportul de cereale ucrainene.

ADVERTISEMENT

Informațiile serviciilor sugerează că Rusia încearcă să vizeze nave civile care folosesc coridorul umanitar din Ucraina pentru a perturba exportul de cereale ucrainene. Moscova va dori să evite scufundarea în mod deschis a navelor civile şi va învinovăți în mod fals Ucraina pentru orice atac”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul de Externe britanic.

ADVERTISEMENT
Tags: