News

Alertă în Gorj: copil mușcat de viperă. Intervine elicopterul SMURD

Este alertă în județul Gorj, acolo unde un copil a fost mușcat de o viperă veninoasă. În zonă intervine elicopterul SMURD.
30.07.2023 | 18:54
Alerta in Gorj copil muscat de vipera Intervine elicopterul SMURD
Un copil a fost mușcat de viperă în Gorj. Elicopterul SMURD intervine. Sursa foto: Facebook / Salvamont România / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incident grav în județul Gorj: un copil a fost mușcat de o viperă veninoasă. Întrucât minorul trebuie dus de urgență la un spital, în zonă a fost trimis un elicopter SMURD.

Un copil a fost mușcat de viperă în Gorj. Elicopterul SMURD intervine

Alerta de duminică s-a dat în zona Valea Cernei. Aici, un copil aflat alături de părinți a fost mușcat de o viperă. Alarmați, salvamontiștii gorjeni intervin de urgență. În ajutorul copilului a fost mobilizat și elicopterul SMURD.

ADVERTISEMENT

”O nouă alertare pentru salvamontiștii gorjeni, tot în Valea Cernei, masivul Godeanu, unde un copil a fost mușcat de viperă. A fost alertat elicopterul SMURD-IGAV din POA Caransebeș care va aștepta mașina cu care este coborât copilul în apropierea orașului Herculane”, se arată într-un comunicat emis de Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont.

Până în acest moment nu se știe cu exactitate starea în care se află victima. Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România a declarat, la Digi24, că minorul trebuie să ajungă de urgență la un spital.

ADVERTISEMENT

Salvatorii încă nu știu cât venin i-a fost inoculat de reptilă. ”Trebuie dus de urgență la un spital. Nu știm încă cât de mult venin i-a fost inoculat. Va merge pe stadionul din Herculane unde va fi așteptat de un elicopter”, a spus Cornoiu.

Sfaturi în cazul în care suntem mușcați de o viperă

Șeful Salvamont România mai spune că zonele unde se întâlnesc vipere veninoase sunt destul de cunoscute. Acestea preferă zonele de stâncă. El are și recomandări pentru turiști: ”sfatul nostru este să nu încercăm să le prindem sau să le agităm. Sub aceste pietre de munte, sub lemne, se pot afla aceste reptile periculoase”.

ADVERTISEMENT

Sabin Cornoiu oferă și pașii de urmat în cazul în care am fost mușcați de aceste reptile veninoase. Este extrem de important ca victima să nu fie mișcată și să fie anunțați salvatorii montani.

”E important de spus că nu se moare atât de des din mușcătura de viperă. Poate să fie un caz cu puțină inoculare de venin sau cu mai mult. Situațiile diferă una de alta.

ADVERTISEMENT

Trebuie să evităm cât mai mult ca persoana mușcată să se miște. Ea trebuie să stea liniștită, nu este indicat nici garoul, nici arsura, trebuie să așteptăm echipele de salvare montană. Dacă avem un mijloc de transport, putem duce persoane mușcată spre un centru medical”, mai spune șeful Salvamont.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților