News

Turiști din București rătăciţi în Munţii Rodnei, într-o zonă periculoasă. Cum i-au găsit salvamontiștii. Video

Mai mulți turiști din București s-au rătăcit în Munţii Rodnei, într-o zonă periculoasă. Salvamontiștii i-au găsit după mai multe ore.
12.07.2023 | 17:08
Turisti din Bucuresti rataciti in Muntii Rodnei intro zona periculoasa Cum iau gasit salvamontistii Video
Patru turiști din București s-au rătăcit în Munţii Rodnei, într-o zonă periculoasă. Misiune complicată de salvare. Sursa foto: Salvamont Borșa / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Salvamontiștii din Borșa au avut o nouă misiune complicată de salvare, noaptea trecută, după ce mai mulți turiști din București s-au rătăcit în Munții Rodnei. Cum au fost găsiți aceștia.

Patru turiști din București s-au rătăcit în Munţii Rodnei, într-o zonă periculoasă. Misiune complicată de salvare

Emoții mari, în noaptea de marți spre miercuri, pentru patru turişti aflați într-o drumeție în Munţii Rodnei. Ei au solicitat ajutorul autorităţilor pentru a fi salvaţi. După mai multe ore, jandarmii montani şi salvamontiştii din Borşa au intervenit şi au reuşit să îi recupereze pe turişti.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au primit un apel din partea turiștilor, toți din București, marţi seară. Oamenii au anunțat, la 112, că s-au rătăcit în zona Piatra Albă, cunoscută ca fiind periculoasă. Acţiunea de salvare a debutat la ora 22:30.

”Cei patru turiști se aflau într-o zonă greu accesibilă, cu intenția de a ajunge pe Vârful Pietrosul Rodnei. În zona Vârfului Piatra Albă au coborât, s-au abătut de pe traseul montan marca si s-au rătăcit. Atunci au cerut ajutorul salvamontiștilor.

ADVERTISEMENT

O echipă formată din patru salvatori montani, alături de colegii de la postul de jandarmi montani Borșa a pornit în căutarea lor. Cei patru au fost coborâți in siguranța la baza muntelui dimineața, in jurul orei 4:00”, se arată într-un comunicat al Salvamont Borșa.

Turiștii din București, coborâți de pe munte după 6 ore

Inspectoratul de Jandarmi Maramureș a venit cu informații noi în legătură cu această intervenție de salvare. În total, misiunea a durat aproximativ 6 ore. Din fericire, niciunul dintre turiști nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

În schimb, toţi erau foarte speriaţi. ”Noaptea îi prinsese pe munte, temperatura era între 9 și 10 grade și exista pericolul apariției animalelor sălbatice”, spun autoritățile.

”După coordonatele oferite prin apelul 112, turiştii se aflau la aproximativ 20 de kilometri. Primii 15 kilometri au putut fi parcurşi cu maşina. De acolo, au plecat pe jos. O zonă de creastă din Masivul Pietrosul Rodnei, abruptă şi foarte periculoasă.

ADVERTISEMENT

După două ore si jumătate, echipa de jandarmi şi salvamontişti a reuşit să îi găsească pe turişti. Erau 4 persoane, un bărbat şi trei femei, cu vârste cuprinse între 47 şi 66 de ani”, a transmis, miercuri, Inspectoratul de Jandarmi Maramureş.

ADVERTISEMENT