News

Alertă în traficul din Timiș. Un șofer aflat aproape de comă alcoolică, prins în timp ce conducea pe contrasens

Șofer cu alcoolemie uriașă, prins de poliție în timp ce mergea pe contrasens. Bărbatul a provocat un adevărat haos în trafic
27.02.2024 | 19:52
Alerta in traficul din Timis Un sofer aflat aproape de coma alcoolica prins in timp ce conducea pe contrasens
Șofer reținut pentru conducere cu o alcoolemie uriașă și mai multe abateri de la regulile de circulație. Sursa foto: Colaj Fanatik / Captură video / YouTube / Renaşterea bănăţeană
ADVERTISEMENT

În județul Timiş un șofer a fost oprit de agenţii de poliţie fiind aproape în comă alcoolică. Bărbatul a fost surprins de ceilalți participanți la trafic conducând vehiculul în mod haotic, încălcând regulile circulaţiei.

Alcoolemie aproape comă

În urma utilizării aparatului de testare a alcoolemiei, s-a constatat că șoferul cu alcoolemie uriașă prezenta o concentraţie de 2,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Înainte de a fi oprit de forţele de ordine, conducătorul auto a fost implicat într-un incident rutier minor, soldat cu deteriorări materiale.

ADVERTISEMENT

„La data de 27 februarie a.c., poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi prin apel 112, de către un participant la trafic cu privire la faptul că pe strada Avram Imbroane ar fi observat un conducător auto care s-ar fi deplasat pe contrasens, circulând haotic.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Timiş împreună cu cei ai Secţiei 5 Timişoara au reuşit depistarea autoturismului pe strada Frigului intersecţie cu strada Albinelor, la volanul căruia a fost indentificat un bărbat, în vârstă de 54 de ani. În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 2,36 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a comunicat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş.

ADVERTISEMENT

Șofer cu alcoolemie uriașă implicat în accident

În plus, poliţiştii au stabilit că înainte de a fi interceptat, şoferul a fost implicat într-un accident minor pe strada Aristide Demetriade din Timişoara, soldat doar cu daune materiale.

În legătură cu acest incident, poliţia a deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Șofer român prins cu alcoolemie record în Italia

Un alt șofer român a fost prins cu o alcoolemie record la volan, dar de data aceasta pe o șosea din apropierea orașului Florența din Italia, potrivit tirmagazin.ro. Conducătorul auto în vârstă de 45 de ani mergea cu un camion având o concentrație de alcool în sânge de 7 ori peste limita legală.

Polițiștii italieni l-au oprit pe bărbat pentru un control de rutină, iar când l-au supus unui test cu aparatul etilotest, rezultatul a fost uluitor: 2,45 g/l. Asta în condițiile în care pragul legal este de 0,35 g/l pentru conducătorii auto în general, iar pentru șoferii profesioniști limita este zero, conform informațiilor furnizate de agenția de presă italiană ANSA.

ADVERTISEMENT

Șoferul român riscă o amendă cuprinsă între 1.588 € și 6.343 €, suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 2 ani, posibila confiscare a vehiculului, precum și o pedeapsă cu închisoarea între 3 luni și 1 an, în cazul în care concentrația de alcool depășește 1,5 g/l.

ADVERTISEMENT