News
notix pixel id

Alertă medicală! Epidemiologii români trag un semnal de alarmă cu privire la modul de răspândire al coronavirusului: “Anunţaţi imediat medicul dacă aveţi aceste simptome”

22.06.2020 | 16:08
Alertă medicală! Epidemiologii români trag un semnal de alarmă cu privire la modul de răspândire al coronavirusului:
Un nou simptom asociat cu Covid-19. O parte din cei infectați au avut această problemă. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Din păcate, măsurile de relaxare intrate în vigoare după data de 15 iunie au adus creșteri semnificative ale bilanțului cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus. În plus, având în vedere că tot mai mulți cetățeni ignoră cu bună știință restricțiile, Societatea Română de Epidemiologie avertizează că situația tinde să devină critică în următoarea perioadă.

Totodată, specialiștii roagă „insistent” populația să respecte distanţarea fizică, precum și regulile de igienă, cele mai eficiente în prevenirea contractării virusului. În plus, persoanele care manifestă simptome specifice bolii sunt sfătuiți să ia imediat legătura cu medicul de familie.

Cât despre mult-așteptata revenire la „normalitate”, aceasta nu este posibilă decât în situația unei scăderi semnificative a numărului de infectări. Totul depinde, însă, de „manifestarea spiritului civic din partea fiecărui cetăţean al acestei ţări”, susțin epidemiologii.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne avertizează să nu ignorăm măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus

Societatea Română de Epidemiologie este îngrijorată din cauza creşterii constante în ultima săptămână a numărului de cazuri la 300 de cazuri pe zi de infecţie SARS-CoV-2 şi a peste 10 decese COVID-19 produse zilnic.

Din această cauză, rugăm insistent populaţia să respecte următoarele măsuri: anunţarea sau consultarea cu un medic în cazul apariţiei manifestărilor caracteristice bolii; păstrarea distanţării fizice de cel puţin 1,5 m între persoane în spaţiile închise sau în orice circumstanţă în care sunt prezenţi mai mulţi indivizi; evitarea constituirii unor grupuri mari de persoane, peste numărul recomandat; purtarea măştii în spaţii închise sau ori de câte ori este necesară interacţiunea dintre două sau mai multe persoane; igiena prin decontaminarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun şi/sau cu soluţie hidroalcoolică; decontaminarea obiectelor sau suprafeţelor utilizate sau atinse de mai multe persoane; respectarea recomandărilor autorităţilor şi metodologiilor prin care se realizează activităţile individuale sau a grupurilor de persoane, ca urmare a măsurilor de relaxare aflate în vigoare.

ADVERTISEMENT

Revenirea la normalitate este posibilă numai cu condiţia scăderii constante a numărului de cazuri şi a deceselor, iar implementarea măsurilor necesare de relaxare, prevăzute în etapele următoare, depinde de respectarea reglementărilor reamintite şi manifestarea spiritului civic din partea fiecărui cetăţean al acestei ţări”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Societății Române de Epidemiologie.

Epidemia continuă să accelereze. Au fost depistate 246 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Avertismentul specialiștilor vine în contextul în care numărul de infectări crește pe zi ce trece în țara noastră, iar motivul principal este acela că oamenii au început să ignore măsurile de distanțare socială. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 246 de cazuri noi, precum și 11 decese.

ADVERTISEMENT

Bilanțul total al infectărilor ajunge astfel la 24.291, în timp ce decesele ating pragul de 1.523. Dintre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, 17.031 au fost declarate vindecate și externate, cu 120 mai multe decât duminică.

În prezent, în România sunt 5.737 de cazuri active, iar la Terapie Intensivă se află internați 195 de pacienți. De asemenea, în carantină instituționalizată sunt 1.258 de persoane, în timp ce alte 71.895 de persoane se află în izolare la domiciliu sub monitorizare medicală. Până la această dată au fost prelucrate la nivel național 630.374 de teste.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri