News

Alertă pe Aeroportul din Iași: Planul Roșu activat după o amenințare cu bombă la bordul unui avion cu 220 de pasageri

A fost alertă, duminică seara, pe Aeroportul din Iași, acolo unde Planul Roșu a fost activat după o amenințare cu bombă la bordul unui avion cu 220 de pasageri.
21.04.2024 | 20:38
Alerta pe Aeroportul din Iasi Planul Rosu activat dupa o amenintare cu bomba la bordul unui avion cu 220 de pasageri
Planul Roșu activat pe Aeroportul din Iași. Amenințare cu bombă la bordul unui avion cu 220 de pasageri. Sursa foto: 24iași / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost alertă, duminică seara, pe Aeroportul Internațional din Iași, acolo unde Planul Roșu de Intervenție s-a activat după o amenințare cu bombă raportată la bordul unui avion cu 220 de pasageri.

Planul Roșu activat pe Aeroportul din Iași. Amenințare cu bombă la bordul unui avion cu 220 de pasageri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași a activat duminică, la ora 17.20, Planul Roșu de Intervenție, după o amenințare cu bombă la o aeronavă care urma să aterizeze de urgență pe aeroportul ieșean.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor oferite de reprezentanții aeroportului ieșean, în acest incident a fost implicat un avion de la Londra, care trebuia sa ajungă la Chișinău. Acesta a fost redirecționat către Iași în urma acestei amenințări.

Se aflau 220 de pasageri la bord. Au fost debarcați fără probleme, în terminalul T2”, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai aeroportului Iaşi. A fost afectat şi zborul LOT, Varşovia-Chişinău. Cei 220 de pasageri au fost duşi cu autocarele la Chişinău.

ADVERTISEMENT

De notat că această a doua aeronavă s-a rotit de câteva ori în spațiul aerian românesc, la granița cu Republica Moldova. Ulterior, aceasta a pătruns în spațiul aerian moldovenesc.

La ora 18.15, avionul se afla în apropierea aeroportului Chişinău. Tot atunci, Diana Cimpoeşu, coordonator UPu SMURD Iaşi, a anunţat că Planul Roşu declanşat pentru ameninţarea cu bombă la bordul aeronavei Wizz Air Londra Chişinău a fost dezactivat. Toate ambulanțele au revenit la activitatea normală.

ADVERTISEMENT

În același interval de timp, presa de peste Prut a relatat despre o alertă cu bombă și pe Aeroportul Internațional Chișinău. ”Toate serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne sunt la fața locului pentru verificări”, a menționat pentru Unimedia ofițerul de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Toți călătorii și personalul aeroportuar a fost evacuat din clădire”, a declarat Novițchi. Ulterior, serviciile de intervenție din statul vecin au anunțat că și această alertă a fost una falsă.

ADVERTISEMENT

Alertă cu bombă pe Aeroportul din Chișinău și sâmbătă seara

Cu doar 24 de ore în urmă, tot pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost înregistrată o altă alertă cu bombă. Conform procedurii, la fața locului au ajuns serviciile speciale.

Toți cetățenii au fost evacuați, iar zona încercuită. Pasagerii unei curse aterizate la Chișinău au spus că au fost nevoiți să stea în avion aproape două ore din cauza alertei cu bombă.

Ulterior, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova au menționat că, în urma verificărilor, nu s-au depistat obiecte care să confirme alerta.

ADVERTISEMENT