News

Alerta cu bombă la bordul avionului de pe Aeroportul Otopeni, una falsă. Precizările SRI. Update

A fost alertă cu bombă, luni seară, la bordul unui avion aflat pe Aeroportul Otopeni. SRI a efectuat verificări la fața locului.
17.07.2023 | 22:12
Alerta cu bomba la bordul avionului de pe Aeroportul Otopeni una falsa Precizarile SRI Update
Alertă cu bombă la bordul unui avion de pe Aeroportul Otopeni. SRI e la fața locului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
17-07-2023
19:19

SRI anunță că amenințarea cu bombă la bordul avionului de pe Aeroportul Otopeni nu se confirmă

În urma verificărilor efectuate luni seara la avionul aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni, Serviciul Român de Informații (SRI) a venit cu primele concluzii. Astfel, din punct de vedere pirotehnic, nu se confirmă ameninţarea cu bombă de la aeronava care plecase din Istanbul cu destinaţia Dusseldorf.

Din punct de vedere pirotehnic, ameninţarea nu se confirmă“, a precizat SRI. La bordul avionului se aflau 5 copii, 184 de pasageri adulţi şi 7 membri ai echipajului.

 

Aterizare de urgență, luni seară, pe Aeroportul Otopeni. Motivul: la bordul unui avion al companiei Pegasus Airlines a existat o alertă cu bombă, iar piloții au recurs la această decizie de siguranță.

Alertă cu bombă la bordul unui avion de pe Aeroportul Otopeni. SRI e la fața locului

Din primele informații, implicat în acest incident grav este un Airbus A321 al Pegasus Airlines care opera luni după-amiază un zbor de la Istanbul (Turcia) la Dusseldorf (Germania).

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut în jurul ori 18.00. Totul a avut ca punct de plecare Turcia. Aici, autoritățile au primit amenințarea conform căreia la bordul avionului s-ar afla o bombă.

Imediat a fost anunțat pilotul aeronavei. Conform procedurilor, acesta, la rândul său, a anunțat turnul de control. Cel mai aproape se afla în zona României. În final, s-a luat hotărârea să aterizeze pe Aeroportul Otopeni. La fața locului au fost mobilizate forțele de intervenție ale SRI.

ADVERTISEMENT

Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparținând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul – Dusseldorf, a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, la ora 17.54.

În prezent, instituțiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situații. Traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează și se aterizează în siguranță”, transmit reprezentanții Aeroportului Otopeni, citați de Antena 3.

ADVERTISEMENT

În acord cu protocolul, toți pasagerii din aeronavă au fost dați jos din avion. Ei vor fi controlați. Apoi, geniștii vor intra în avion pentru a face o inspecție amănunțită.

Pirotehniștii SRI fac verificări la bordul aeronavei

Dată fiind gravitatea acestei amenințări, la fața locului au fost mobilizate forțele de intervenție. Reprezentanții Serviciului Român de Informații au transmis că echipa pirotehnica a SRI desfășoară procedurile specifice în astfel de situații extreme.

ADVERTISEMENT

”Da, există o amenințare cu privire la o aeronava care a aterizat în siguranță pe aeroportul Otopeni. Echipa pirotehnica a SRI implementează procedurile specifice.

Pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zonă sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior sa fie controlata dpdv piro şi aeronava”, a anunțat Serviciul Român de Informații (SRI).

ADVERTISEMENT