Life

Alertă pentru utilizatorii Android. Noul virus care intră direct în aplicațiile bancare de pe telefon

Alertă în rândul utilizatorilor Android. Există un nou virus care intră direct în aplicațiile bancare de pe telefon. Unii oameni au pățit-o deja.
15.03.2024 | 12:32
Alerta pentru utilizatorii Android Noul virus care intra direct in aplicatiile bancare de pe telefon
Noul virus care intră direct în aplicațiile bancare de pe telefon. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Utilizatorii de Android trebuie să știe despre noul virus care intră direct în aplicațiile bancare de pe telefon. Este vorba despre un nou malware care poate să îți fure în scurt timp banii de pe card.

Alertă pentru utilizatorii Android

Hackerii au dezvoltat numeroase metode prin care să aibă acces la datele personale ori bancare ale utilizatorilor. Tocmai din acest motiv, în anumite situații, nici măcar nu știi dacă banii de pe card sunt în siguranță.

ADVERTISEMENT

O alertă a fost emisă recent și îi vizează direct pe utilizatorii Android. Există un nou virus care intră direct în aplicațiile bancare de pe telefon. Descoperirea a fost făcută de echipa de securitate de la IBM Trusteer.

Potrivit sursei citate, malware-ul PixPirate, care suferă mutații constante, își găsește drumul spre dispozitive și apoi se ascunde fără ca nimeni să își dea seama de existența acestuia.

ADVERTISEMENT

Hackerii pot folosi această tehnică pentru a monitoriza dispozitivul victimei și pentru a fura datele bancare și parolele. Toate acestea se întâmplă fără ca utilizatorul telefonului să știe vreodată că ceva este în neregulă.

Noul virus care intră direct în aplicațiile bancare de pe telefon

Nu doar că noul virus intră direct în aplicațiile bancare de pe telefon. Experții mai spun și că acesta poate manipula chiar și mesajele text de autentificare cu doi factori trimise de bancă, notează Mirror.

ADVERTISEMENT

Aceste coduri sunt folosite pentru a se asigura că persoana care accesează un cont este proprietarul și nu un escroc. Chiar și așa, virusul este capabil să editeze și să șteargă mesajele SMS ale victimei.

“PixPirate abuzează de serviciul de accesibilitate pentru a obține capabilități RAT, pentru a monitoriza activitățile victimei și pentru a fura datele bancare online ale victimei, detaliile cardului de credit și informațiile de conectare ale tuturor conturilor vizate.

ADVERTISEMENT

În cazul în care este necesară autentificarea cu doi factori (2FA) pentru a finaliza tranzacția frauduloasă, malware-ul poate, de asemenea, să acceseze, să editeze și să șteargă mesajele SMS ale victimei, inclusiv orice mesaje trimise de bancă”, a explicat IBM Trusteer.

Și se pare că deja există și victime. Acest virus care poate intra direct în aplicațiile bancare de pe telefon a fost remarcat în Brazilia. Aici, mai mulți utilizatori de telefoane Android s-au trezit afectați.

Cum a ajuns însă virusul în telefonul lor? Experții au aflat că dispozitivele Android au fost ”infectate” prin intermediul unor mesaje de pe WhatsApp false și al unor SMS-uri ceva mai ciudate. Astfel, este bine ca orice utilizator să rămână vigilent în fața unor astfel de stiuații.

ADVERTISEMENT