Life

Probleme mari pentru cei care au telefoane Android! Virusul care amenință dispozitivele. Cum te ferești de el

Probleme mari pentru cei care au telefoane cu sistem de operare Android. A fost identificat un virus periculos care amenință dispozitivele.
02.03.2024 | 13:37
Probleme mari pentru cei care au telefoane Android Virusul care ameninta dispozitivele Cum te feresti de el
Probleme mari pentru cei care au telefoane Android. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cei care au telefoane Android este bine să rămână vigilenți. Sunt probleme mari, odată cu apariția acestui virus care amenință toate dispozitivele. Ce au aflat experții și cum poți să te ferești de el?

Probleme mari pentru cei care au telefoane Android

Utilizatorii de Android trebuie să se asigure că își verifică setările pentru a evita să devină victimele unei noi amenințări terifiante.
Cea mai recentă amenințare care lovește aceste dispozitive populare se prezintă sub forma unui mesaj text malițios.

ADVERTISEMENT

Odată ce acesta este accesat, instalează malware-ul XLoader (nume de cod MoqHao). Mai departe, acesta este capabil să fure date cu caracter personal. Problema a fost identificată de experții în securitate de la McAfee.

Totodată, experții spun că periculos e și faptul că acest ”virus” are nevoie de o interacțiune limitată din partea utilizatorului pentru a se instala pe dispozitive. XLoader nu este, de fapt, o amenințare nouă, dar în trecut era nevoie ca utilizatorii de Android să instaleze și să lanseze o aplicație încărcată cu acest virus.

ADVERTISEMENT

Cum acționează atacatorii

Acest lucru s-a schimbat. Astfel, acum, atacatorii cibernetici pur și simplu trimis mesaje text false care, odată ce sunt accesate, descarcă și adaugă virusul fără ca utilizatorul să își dea măcar seama.

“MoqHao obișnuit necesită ca utilizatorii să instaleze și să lanseze aplicația pentru a obține scopul dorit, dar această nouă variantă nu necesită nicio execuție.”, a explicat Dexter Shin, de la McAfee.

ADVERTISEMENT

Un alt truc folosit de hackeri este acela de a-i face pe utilizatorii de Android să accepte permisiuni periculoase prin intermediul unor ferestre pop-up false din Chrome. În cazul în care sunt păcăliți, aceștia permit aplicației încărcate lateral să ruleze în fundal.

Ce face această aplicație? În primul rând poate să sustragă date. Iar aici se încadrează inclusiv nume de utilizator și parole. Cum te ferești de acest virus dacă ai telefon cu sistem de operare Android? O veste bună e că Google este cu un pas înainte.

ADVERTISEMENT

Gigantul tehnologic oferă protecție împotriva acestei ultime amenințări. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să verifice dacă au activat Play Protect pe dispozitivele lor. Această aplicație le permite să fie protejați în fața unor astfel de amenințări.

ADVERTISEMENT