Fotbal intern

Alex Mitriţă, transferat la New York City! Sumă uriaşă plătită de americani. FANATIK confirmat

01.02.2019 | 10:46
Alexandru Mitrita marcheaza un gol din penalty in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Gaz Metan Medias, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, miercuri 19 decembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Alex Mitriţă va pleca la New York City. Americanii au bătut palma cu Universitatea Craiova şi atacantul “Ştiinţei” va juca în MLS. Suma de transfer se apropie de 8 milioane de euro, aşa cum FANATIK a anunţat în 29 ianuarie. 

Atacantul român va face vizita medicală în Manchester, acţionarii de la New York City fiind aceeaşi de la Manchester City. Mitriţă va semna un contract valabil 4 ani şi va avea un salariu de peste 1 milion de dolari pe an.

Bucurie craioveana la golul lui Alexandru Mitrita in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Voluntari, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, luni 10 decembrie 2018.
Bucurie craioveana la golul lui Alexandru Mitrita in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Voluntari, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, luni 10 decembrie 2018.

Alex Mitriţă, transferat la New York City! Afacere uriaşă pentru Mihai Rotaru

Este o afacere grozavă pentru Universitatea Craiova. Patronul Mihai Rotaru a plătit 730.000 de euro pentru transferul definitiv al lui Mitriţă de la Pescara în iarna anului trecut, iar acum îl vinde pe o sumă de zece ori mai mare. În locul lui Alex Mitriţă, la Universitatea Craiova este foarte aproape să vină Alex Ioniţă de la CFR Cluj.

Alex Mitriţă devine al treilea cel mai scump jucător transferat din Liga 1 după Nicu Stanciu, vândut pe 9,8 milioane de euro la Anderlecht şi Vlad Chiricheş, 9,5 milioane de euro la Tottenham, ambii fiind “exportaţi” de FCSB.

Patronul Gigi Becali este bucuros că scapă de Mitriţă: “Nu mă interesează Craiova, dar aș vrea să plece Mitriță pentru că e cel mai bun de la ei. Contracandidați sunt Craiova și CFR și vreau să plece Mitriță pentru că e cel mai valoros jucător de la ei. Din România nu, pentru că sunt Tănase și Man de care nu are cum să fie mai bun Mitriță, pentru că vor costa mai mult. Vedem cu cât se vor vinde Tănase și Man și cu cât se va vinde Mitriță”, a spus Gigi Becali.