Fotbal international

Alexandru Mitriță a găsit soluția împotriva puternicilor jucători norvegieni: ”Suntem o echipă de mingicari”

14.10.2019 | 18:48
Alexandru Mitrita a gasit solutia impotriva puternicilor jucatori norvegieni Suntem o echipa de mingicari
ADVERTISEMENT

Marți, de la ora 21:45, pe o Arena Națională cu peste 30.000 de copii în tribune, România primește vizita puternicei naționale a Norvegiei. Nordicii sunt puternici atât ca joc, lucru demonstrat în aceste preliminarii EURO 2020, cât și din punct de vedere fizic. Alexandru Mitriță, marcator cu Insulele Feroe, știe cum pot fi întrecuți puternicii jucători norvegieni.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 6,60 este cota pentru “1-0 scor corect” la meciul România – Norvegia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Alexandru Mitriță a găsit soluția împotriva Norvegiei: ”Suntem o echipă de mingicari”

Alexandru Mitriță a început ca rezervă în Insulele Feroe, însă a intrat pe teren în minutul 69, iar asta s-a văzut în jocul tricolorilor, dar mai ales pe tabela de marcaj a stadionului din Thorshavn. Golgheterul lui New York City FC a marcat golul de 2-0 în minutul 83 iar în prelungiri l-a servit pe Claudiu Keșeru pentru ultimul gol al partidei. Înainte de meciul cu Norvegia, Mitriță a găsit antidotul împotriva puternicilor rivali nordici.

”Norvegia are o echipă foarte puternică, cu talie mare. Sper să intrăm bine în joc și să respectăm planul tactic al selecționerului. Suntem o echipă de mingicari. Sper să jucăm mai bine să învingem”, a spus ”MitriGOL” la conferința de presă premergătoare meciului cu Norvegia.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă anticipează o titularizare cu Norvegia după jocul bun din Feroe, Mitriță spune că, indiferent de hotărârea lui Contra, va da totul: ”Nu cred că mi-am câștigat locul de titular. Sunt fericit că sunt la echipa națională. Dacă Mister va conta pe mine sunt gata să dau totul. Am avut mult mai mult timp pentru odihnă. M-am odihnit foarte bine și sunt 100%”, a mai spus jucătorul lui New York.

Mitriță, cel mai bun marcator din lotul lui Contra

Alexandru Mitriță are un sezon excelent în tricoul lui New York City FC în Major League Soccer. În cele 29 de meciuri jucate pentru americani în acest sezon, cel alintat ”MitriGOL” a marcat 12 goluri. Fostul jucător al Craiovei mai are un gol înscris în US Open Cup pentru New York.

ADVERTISEMENT

Cu cele 13 goluri, Mitriță este cel mai prolific stranier din lotul selecționat de Cosmin Contra pentru dubla cu Insulele Feroe și Norvegia. Tot 13 goluri, în campionat și cupele europene, are și Claudiu Keșeru pentru bulgarii de la Ludogoreț.

  • 8 selecții și un gol are Mitriță pentru naționala României