Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce spune Horia Ivanovici despre „scandalul Ianis Hagi”. Sfatul pe care i l-a dat băiatului lui Gică Hagi. Exclusiv

Horia Ivanovici, directorul Fanatik, crede că Ianis Hagi ar trebui să clarifice public relația sa cu Edi Iordănescu într-un moment atât de important pentru Națională.
18.03.2023 | 12:25
Ce spune Horia Ivanovici despre scandalul Ianis Hagi Sfatul pe care i la dat baiatului lui Gica Hagi Exclusiv
Horia Ivanovici îl sfătuiește pe Ianis Hagi să iasă public și să aplaneze conflictul cu selecționerul Edi Iordănescu. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Debutul campaniei pentru Euro 2024 se apropie cu paşi repezi şi în fotbalul românesc a izbucnit o controversă privind faptul că Ianis Hagi nu se regăseşte printre jucătorii convocaţi de Edi Iordănescu. Furtuna a fost creată de Gică Hagi, tatăl fiind furios de lipsa fiului de pe listă, deşi Ianis abia a revenit după o accidentare ce l-a ţinut departe de gazon 13 luni.

Horia Ivanovici intervine în disputa Gică Hagi – Edi Iordănescu: „Ianis, scrie un mesaj pe Facebook. Îl pui pe selecţioner într-o postură delicată!”

Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, a intervenit în această dispută între Gică Hagi şi Edi Iordănescu şi îi sugerează lui Ianis să iasă public cu un mesaj prin care să-și precizeze poziția sau să aplaneze conflictul, dacă selecţionerul a avut, într-adevăr, dialog permanent cu el în perioada de recuperare:

ADVERTISEMENT

„Eu, sincer, nu înţeleg de ce nu intervine Ianis Hagi. Pentru că el ar putea să scrie pe Facebook, se practică acum. Nu este mare lucru, ar clarifica situația. Ianis Hagi este o personalitate din sportul românesc şi prin prisma numelui, şi prin prisma valorii.

Este un jucător de reală valoare. Nu este Gică Hagi, nimeni nu este! Dar e un jucător de perspectivă, de echipa naţională, care a jucat foarte bine în multe meciuri. Din acest punct de vedere, înţeleg fără rezerve ieşirea lui Gică. Dar nu prea îl înţeleg pe Ianis.

ADVERTISEMENT

Îl laşi pe selecţioner într-o postură delicată. Scrie un mesaj pe Facebook, găseşte o formulare diplomată prin care să nu se supere nici tatăl tău şi să explici faptul că Edi Iordănescu a vorbit permanent cu el, l-a anunţat că nu va fi pe lista preliminară, practic i-a acordat tot respectul.

„Edi Iordănescu şi naţionala nu aveau nevoie de această presiune, această discuţie”

Eu asta nu pricep. De ce nu dă Ianis un mini-mesaj public? Atunci, Ianis, nu trebuie să îl laşi pe Edi Iordănescu într-o postură delicată, chiar dacă opinia publică spune că Hagi s-a pripit. Pentru că Edi Iordănescu şi naţionala nu aveau nevoie de această presiune, această polemică, chiar acum, înaintea preliminariilor.

ADVERTISEMENT

Şi atunci, scrii frumos pe Facebook părerea ta… Găseşti o formulare elegantă prin care să stingi toată povestea dacă Edi s-a comportat frumos faţă de tine, cum spune toată lumea”, a fost discursul lui Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA.

Gică Hagi, tiradă la adresa selecţionerului: „Mi se pare că Ianis nu e important pentru echipa națională”

La începutul săptămânii, Gică Hagi a avut o tiradă în direct la tv la adresa lui Edi Iordănescu, în momentul în care a aflat că Ianis nu este pe lista preliminară pentru duelurile cu Andorra şi Belarus:

ADVERTISEMENT

“Nu dăm verdicte, e o situație foarte clară. Mi se pare că Ianis nu e important pentru echipa națională. A jucat foarte bine înainte să se accidenteze la echipa națională, iar acum e sănătos și nu intră pe listă.

E pe teren 15-20 minute, dar măcar e pe teren. Pot să zic cu tărie că Ianis nu e așa important. Pitu cât joacă? Vă zic de unul de-al meu. În ultimele zece meciuri, cât a jucat titular? Vorbesc de unul de-al meu, să nu fiu acuzat de altceva.

El de ce e pe listă și Ianis nu? Ianis poate face mai multe în 10 minute decât Pitu, datorită experienței superioare pe care o are. Selecționerul ne-a dat un mesaj foarte clar”, a fost “tirul” lui Gică Hagi la Digisport.

Ianis Hagi a stat pe bară 13 luni după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la ligamentele încrucişate. Mijlocaşul a revenit pe teren în 28 ianuarie şi a fost folosit în total 89 de minute în cinci meciuri.

  • 24 de ani are Ianis Hagi
  • 24 de selecţii are Ianis Hagi la echipa naţională
ADVERTISEMENT