Fotbal intern

Alexandru Pașcanu, despre cel mai greu moment al carierei: „Asta a durut cel mai tare!” Video

06.10.2020 | 11:02
Alexandru Pascanu despre cel mai greu moment al carierei Asta a durut cel mai tare Video
ADVERTISEMENT

Alexandru Pașcanu, jucătorul împrumutat de CFR Cluj la echipa Ponferradina din liga a doua spaniolă, a vorbit despre cel mai greu moment al carierei în cadrul unui interviu pentru site-ul FRF.

Internaționalul român de tineret a răspuns mai multor întrebări legate de cariera sa, înaintea meciurilor pe care naționala U21 a României le va disputa împotriva Ucrainei și Maltei, în preliminariile pentru EURO 2021.

ADVERTISEMENT

Jucătorul este împrumutat la Ponferradina în La Liga 2, al doilea eșalon valoric din Spania, unde încearcă să se impună ca titular.

Alexandru Pașcanu, despre cel mai greu moment al carierei: „Am fost atât de aproape”

Fundașul care evoluează la Ponferradina a vorbit despre un moment mai puțin plăcut al carierei de fotbalist.

ADVERTISEMENT

“Probabil când am pierdut semifinala cu Germania la Campionatul European de Tineret din 2019. Am fost atât de aproape și asta a durut cel mai tare pentru că eram la un meci să jucăm o finală de EURO. Sperăm pe viitor să mai ajungem în ipostaza aia și să putem câștiga o eventuală semifinală”, a declarat Pașcanu.

Reamintim faptul că România a ajuns până în semifinalele EURO 2019, la tineret, unde a fost învinsă de Germania scor 4-2, după o campanie extrem de bună a tricolorilor.

ADVERTISEMENT

Alexandru Pașcanu a vorbit despre șansele naționalei de tineret la calificare

“Avem șanse mari să ne calificăm, trebuie să rămânem concentrați și să câștigăm următorul meci, știm că dacă o facem, avem șanse foarte mari să ne calificăm. Asta ar însemna un lucru foarte mare pentru România, să te califici de două ori la rând la un campionat european.”, a adăugat el.

În prezent, România se află pe locul al doilea în grupa a VIII-a, având 16 puncte după șapte partide, fiind depășită doar de Danemarca, care are 19 puncte după același număr de meciuri disputate.

ADVERTISEMENT

Doar câștigătoarele celor nouă grupe se califică la EURO 2021, plus cele mai bune cinci locuri 2, de aceea următoarele meciuri sunt extrem de importante pentru tricolori.

Fundașul, inspirat de Kante

“Când timp am fost la Leicester, m-a impresionat Kante și modestia lui. Deși a câștigat Premier League el venea într-o mașină foarte modestă la antrenament. Dacă aveai o întrebare sau voiai să vorbești cu el, te ajuta. Eu încerc să învăț câte ceva de la fiecare meci la care mă uit, fundașii care îmi plac acum sunt Van Dijk și Ramos”, a declarat mai Pașcanu.

Alexandru Pașcanu a evoluat pentru juniorii lui Leicester înainte de a fi transferat de către CFR Cluj în 2019. Ardelenii l-au împrumutat la FC Voluntari sezonul trecut, iar în prezent la Ponferradina.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,50 este cota pentru ”peste 1,5 goluri” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: