News

Alexandru Rafila sare în apărarea lui Daniel Ghiță: „E un om de bună credință”

29.10.2020 | 07:33
Alexandru Rafila sare in apararea lui Daniel Ghita E un om de buna credinta
ADVERTISEMENT

Deși cooptarea lui Daniel Ghiță în PSD a fost aspru criticată în ultimele zile, social-democrații sar în apărarea controversatului luptător. Medicul Alexandru Rafila susține că acesta esteun om de bună credință”.

Pe rețelele de socializare, Ghiță promovează modelul suedez și îndeamnă populația să nu se mai lase manipulată de „niște găști, care plătesc bani grei și duc campanii antiromânești”.

ADVERTISEMENT

Purtând masca asta se întâmplă: scade imunitatea! Este un plan diabolic de dezumanizare!”, consideră fostul kickboxer. Acesta va deschide lista PSD la Camera Deputaţilor în Ilfov.

Alexandru Rafila, despre Daniel Ghiță: „E un om de bună credință”

Nu am coordonatele domnului Ghiță, dar cu siguranță voi avea ocazia în perioada următoare să putem să stăm de vorbă. Sunt convins că e un om de bună credință.

ADVERTISEMENT

Buna credință trebuie să aibă o corelație cu acceptarea regulilor unui joc și chiar dacă ne place sau nu, dacă credem sau credem mai puțin în problematica acestei infecții cu noul coronavirus până la urmă sunt convins că domnul Ghiță va respecta prevederile legale în ceea ce privește utilizarea măștii și lucrul acesta îl va proteja și pe el și pe cel din apropierea lui.

Una este libertatea de expresie și altceva este modul în care te comporți. Domnul Ghiță își exprimă, trebuie să o respectăm, pentru că nu avem niciun motiv să nu o respectăm, să-l ascultăm, face parte dintr-un mecanism democratic.

ADVERTISEMENT

Dacă dânsul își exprimă această opinie, dar din respect pentru lege poartă mască, nu cred că e niciun fel de problemă”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24. Acesta va deschide lista pentru Camera Deputaților în București.

„Eu mă conduc după adevăr, principii profesionale și etice”

Totodată, medicul a subliniat că neîncrederea în existența virusului SARS-COV-2 și în restricțiile impuse de autorități nu are conotație politică și a dezvăluit motivul pentru care a acceptat să se alăture echipei Partidului Social Democrat.

ADVERTISEMENT

Opțiunea politică e una, expresia încrederii sau neîncrederii în existența coronavirusului nu cred că are o conotație politică. Aș putea să caut și să găsesc exemple și din alte zone ale politicii din UE persoane din zona de dreapta care au opinii similare.

Dacă încercăm să legăm o opțiune politică de o chestiune care ține de sănătatea publică și încercăm să grupăm adepții celor care au îndoieli în ceea ce privește existența coronavirusului sau a pandemiei, nu mi se pare potrivit.

Motivul pentru care am intrat în acest partid este că eu mă conduc după adevăr, principii profesionale și etice. Dacă o să acceptăm acest lucru, o să reușim să schimbăm clasa politică și percepția despre politică.

Cea mai frecventă acuzație pe care am primit-o după ce am anunțat opțiunea mea politică a fost că m-am dus în Parlament ca să mă căpătuiesc, să-mi reprezint interesele personale sau a câtorva persoane care au un anumit obiectiv.

Lucrul ăsta este generat de ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, când mulți dintre oamenii care au intrat în politică au intrat exact pentru acest motiv. Dumneavoastră și publicul larg ar trebui să ne dea ocazia să demonstrăm că nu este așa și că putem să avem o opinie măcar puțin mai favorabilă pentru cei care ajung în Parlament”, a mai spus Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT