News

Alexandru Rafila, vehiculat pe listele PSD pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare 

13.10.2020 | 13:02
Alexandru Rafila vehiculat pe listele PSD pentru Camera Deputatilor la alegerile parlamentare
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, una dintre figurile avizate din zona medicală în perioada pandemiei de Covid-19, este vehiculat ca fiind un posibil candidat al PSD la Camera Deputaților pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar fi acceptat propunerea social-democraţilor, care va fi oficializată vineri, când se votează lista de candidaţi PSD la alegerile parlamentare, scrie News.ro.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, președintele Societății Române de Microbiologie nu a confirmat și nici nu a infirmat această informație apărută în spațiul media intern.

Alexandru Rafila, pe listele PSD la alegerile parlamentare din decembrie?

Sursa citată notează că voci avizate din PSD au afirmat, luni seară, că lista partidului pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare ar urma să fie deschisă de profesorul Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Se pare că Rafila ar fi acceptat oferta social-democraților, după ce în vară l-a refuzat pe Victor Ponta care-i propusese să candideze la Primăria Capitalei din partea Pro România.

În ceea ce privește lista PSD pentru Senat, la Bucureşti, aceasta va fi deschisă de Gabriela Firea, urmată de Gabriel Mutu şi Daniel Zamfir. Vor mai candida pentru Senat Şerban Nicolae, Gheorghe Piperea şi Robert Cazanciuc.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse, nu se vor mai regăsi pe locuri eligibile mai mulţi parlamentari, între care Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Nicolae Bacalbaşa, Carmen Dan şi Liviu Pleşoianu.

Cine este Alexandru Rafila

Conform SRM.ro, Alexandru Rafila a absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică.

ADVERTISEMENT

A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Pe lângă activitatea remarcabilă desfăşurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene.

A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii.

ADVERTISEMENT