Life

Alimentul banal care te ajută să slăbești. Mulți români îl folosesc în salate, dar nu știu ce proprietate uimitoare are

Alimentul banal cu care poți să slăbești. Mulți români îl pun în salate, dar nu știu că are această proprietate importantă.
28.11.2023 | 17:36
Alimentul banal care te ajuta sa slabesti Multi romani il folosesc in salate dar nu stiu ce proprietate uimitoare are
Alimentul banal, folosit în salate, care te ajută să slăbești. Sursa foto: Freepik/ azerbaijan_stockers
ADVERTISEMENT

Alimentul banal care te poate ajuta să slăbești. Îl folosești adesea în salate, dar are numeroase beneficii pentru organism, dacă e consumat în cantități moderate.

Alimentul banal cu care poți să slăbești. Puțini știu ce proprietate are

Salatele se pot prepara în diferite feluri, în funcție de preferințele fiecărei persoane atunci când vine vorba despre legumele folosite, dar și despre alte alimente.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să pui ulei în salată, atunci cel mai bine ar fi să optezi pentru cel de măsline, care are multe beneficii pentru organism. Conține grăsimi mononesaturate și antioxidanți. Este obținut din fructele măslinului, conține mai multe grăsimi sănătoase și acid oleic.

Uleiul de măsline este folosit adesea în dieta mediteraneeană și poate fi asociat cu pierderea în greutate. În plus, ajută la creșterea nivelurilor de antioxidanți în sânge.

ADVERTISEMENT

Consumul moderat și constant de ulei  de măsline poate să contribuie la controlul greutății, dar și la îmbunătățirea metabolismului, potrivit experților, notează dcmedical.ro.

Mai mult, consumul de ulei de măsline, mai ales cel extravirgin, poate să reducă riscul apariției bolilor cardiovasculare. Are capacitatea de a reduce inflamația, de a proteja colesterolul LDL de oxidare, precum și îmbunătățirea vaselor de sânge.

ADVERTISEMENT

Acest ingredient conține compuși despre care s-a demonstrat că pot lupta împotriva unor bacterii dăunătoare, precum Helicobacter pylori. Aceasta poate provoca ulcere stomacale și afecțiuni gastro-intestinale.

Produsul este asociat cu scăderea tensiunii arteriale și a riscului de a face accident vascular cerebral. Sunt anumite cercetări care sugerează că uleiul de măsline are un impact pozitiv asupra sănătății creierului. Poate contribui la prevenirea bolilor neurodegenerative, dar și reducerea riscului de declin cognitiv asociat îmbătrânirii.

ADVERTISEMENT

Consumat în cantități moderate, uleiul de măsline poate ajura la menținerea sănătății oaselor și articulațiilor. Grăsimile sănătoase pe care le conține pot să reducă riscul de osteoporoză. Pot avea efecte antiinflamatoare în boli cum ar fi artrita.

Cum alegi uleiul de măsline potrivit

Pentru a putea beneficia de proprietățile uleiului de măsline, trebuie să achiziționezi unul de calitate, extravirgin. Acesta păstrează antioxidanții și compușii benefici din măsline. Pentru a te asigura că achiziționezi un produs de calitate, verifică cu atenția eticheta.

ADVERTISEMENT
Tags: