Life

Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care se vor bate toți străinii

O fabrică din România a prezentat lumii întregi o invenție uimitoare. Nu va mai dura mult, iar cei de peste hotare se vor ”bate” pentru ea.
03.05.2024 | 08:04
Fabrica din Romania care a uimit intreaga lume A inventat un sistem pentru care se vor bate toti strainii
O fabrică din România a prezentat lumii întregi o invenție uimitoare. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

România a început să devină din ce în ce mai relevantă la capitolul inovații. De curând, o fabrică de la noi din țară și-a prezentat cea mai recentă invenție. Nu va trece mult timp, iar cei de peste hotare vor fi înnebuniți după ea.

Sistemul inovator din domeniul agriculturii cu care se laudă fabrica IRUM din județul Mureș

Peste tot se spune că trebuie să ținem pasul cu vremurile și cu tehnologia. O fabrică din Mureș s-a conformat și a lansat o inovație menită să vină în ajutorul agricultorilor.

ADVERTISEMENT

De acum încolo, agricultorilor le va fi mult mai ușor să pregătească terenurile arabile, grație celor de la IRUM din Reghin. Recent, compania din județul Mureș a prezentat la nivel mondial cea mai recentă versiune de plug.

Se pare că agricultorii pot să își ia adio de la plugul clasic, căci IRUM a lansat plugul cu vibrații. Scopul acestei invenții este acela de a reduce consumul de carburant și nu numai.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei IRUM din Reghin au mare încredere în plugul cu vibrații. Potrivit lor, acesta ar ajuta și la combaterea uneia dintre cele mai mari probleme ale solului. Și anume, hardpanul.

Agricultorii știu cel mai bine ce înseamnă asta. Hardpanul este, de fapt, stratificarea solului sub brazdă. De obicei, acest fenomen apare după 3 sau 4 ani de arat constant.

ADVERTISEMENT

Plugul cu vibrații este o invenție 100% românească, prima de acest gen din lume

În exclusivitate pentru agrointel.ro, directorul comercial al IRUM, George Chiriță a vorbit despre toate inovațiile pe care le-a adus compania din Mureș anul acesta. IRUM nu se laudă doar cu plugul cu vibrații, ci și cu o grapă și un combinator.

De departe, cel care a atras atenția tuturor este plugul cu vibrații. Invenția fabricii din Mureș a fost deja înregistrată la OSIM, dar și la alte organe competente de peste hotare, astfel încât plugul cu vibrații să fie recunoscut la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

”Este inovația noastră, a românilor, pe plan mondial pentru că acest sistem nu există, este practic o tehnologie nouă. (…)  Inovația acestui sistem de vibrații este că aduce o economie inclusiv fermierilor prin economia de carburant.”, a spus George Chiriță pentru agrointel.ro.

Plugul cu vibrații este, de fapt, un kit care se poate monta de către orice pe un plug clasic. Însă, reprezentații IRUM recomandă ca instalarea lui să se facă de către personal autorizat.

”Este un sistem inovator, magnetul și cel mai important produs cu care pornim anul acesta la drum. Este un sistem ce se adaptează pentru orice tip de plug, indiferent de numărul de trupițe și, deci, de dimensiunea plugului.”, a mai spus directorul comercial al IRUM pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii