Life

Alimentul minune pe care e bine să-l consumi des când ești la dietă. Mulți români evită să-l cumpere, nu știu ce proprietate importantă are

Fructul delicios care e bine să fie mâncat frecvent în timpul unui regim. Multe persoane nu îl achiziționează, dar are beneficii extraordinare.
23.11.2023 | 13:01
Alimentul minune pe care e bine sal consumi des cand esti la dieta Multi romani evita sal cumpere nu stiu ce proprietate importanta are
Fructul delicios care e bine să fie mâncat frecvent în timpul unui regim. Multe persoane nu îl achiziționează, dar are beneficii extraordinare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Alimentul minune pe care e bine să-l consumi des când ești la dietă. Mulți români evită să-l cumpere, nu știu ce proprietate importantă are. Specialiștii spun că este sățios, are o pulpă cremoasă și densă și este foarte versatil.

Fructul delicios care e bine să fie mâncat frecvent în timpul unui regim. Multe persoane nu îl achiziționează, dar are beneficii extraordinare

Fructul delicios care e bine să fie mâncat frecvent în timpul unui regim. Multe persoane nu îl achiziționează, dar are beneficii extraordinare în organismul uman datorită texturii, gustului și aromei sale plăcute.

ADVERTISEMENT

Nutriționiștii recomandă să fie consumat de mai multe ori de săptămână pentru că este bogat în proteine, grăsimi sănătoase, minerale și vitamine. Pe de altă parte, specialiștii spun că e sărac în carbohidrați.

Acesta se numește avocado, care nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături. Alimentul se consumă de cele mai multe ori crud sau gătit foarte puțin și este ideal atunci când vrei să elimini câteva kilograme în plus.

ADVERTISEMENT

Burak, un specialist în sănătate, a declarat că produsul reprezintă o sursă excelentă de grăsimi omega-3 și fibre. Cele două sunt o combinație puternică care stabilizează nivelul de zahăr din sânge și încetinește digestia.

„Adăugarea de avocado în dieta ta cel puțin o dată sau de două ori pe zi te lasă pur și simplu mai satisfăcut și sătul și mai puțin predispus să te înfrupți și să iei gustări și/sau să mănânci cine mari cu multe calorii.

ADVERTISEMENT

Asta duce de obicei la creșterea în greutate”, a spus nutriționistul pentru EatThis. În altă ordine de idei, avocado are și unele contraindicații. Fructul provoca balonare, diaree sau dureri intense în intestin.

Cum să alegi cel mai bun avocado

Pentru a fi gustos și ușor de pregătit, avocado trebuie să fie ales cu mare grijă, adică trebuie să fie copt foarte bine, nicidecum tare. În momentul în care fructul este copt înseamnă că are o textură moale și delicioasă.

ADVERTISEMENT

Dacă este cumpărat mai tare, atunci trebuie lăsat câteva zile în bucătărie înainte de a fi consumat. Cel mai adesea se mănâncă crud, după ce a fost pasat cu ajutorul unei furculițe și apoi se amestecă cu diverse alimente.

Spre exemplu, avocado merge de minune cu zeamă de lămâie, sare, ceapă și pătrunjel. În felul acesta se realizează renumitul sos guacamole. De asemenea, fructul se mai poate folosi în diverse salate sau în unele smoothie-uri.

ADVERTISEMENT