Life

Alimentul care te poate ajuta să ai un abdomen plat. Este consumat adesea de mulți români

Alimentul pe care să-l consumi dacă vrei să ai un abdomen plat. Are beneficii pentru sănătate și mulți români îl mănâncă.
31.10.2023 | 16:20
Alimentul care te poate ajuta sa ai un abdomen plat Este consumat adesea de multi romani
Ce aliment să consumi dacă vrei un abdomen plat. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Alimentul pe care e bine să-l consumi dacă vrei să ai un abdomen plat. Multe persoane îl folosesc adesea la diverse feluri de mâncare. Iată ce beneficii are pentru sănătate!

Alimentul pe care să-l consumi ca să ai un abdomen plat

De multe ori, atunci când ajungi la greutatea dorită, se poate să nu ai, totuși, abdomenul plat, chiar dacă ai un stil de viață sănătos. Există, totuși, câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, există o legătură între consumul de parmezan și menținerea unui abdomen plat. Deși poate nu te-ai fi așteptat ca acest aliment să aibă astfel de beneficii, te-ar putea ajuta foarte mult să-l folosești la diverse mâncăruri.

Parmezanul conține multe proteine și are un conținut redus de grăsimi saturate, după cum a spus Lisa Richards, nutriționist, pentru Shefinds.com. Este un aliment folosit mai ales în Italia, dar și în România.

ADVERTISEMENT

Poți pune parmezanul pe pizza, paste, în salată, dar și în alte feluri principale. Are un gust bun, inconfundabil, care merge perfect cu anumite mâncăruri. Multe persoane îl aleg la masă.

Datorită valorilor nutriționale, îl poți integra în dietă fără să-ți faci griji că ai putea lua în greutate. Unul dintre motivele pentru care te poate ajuta să-ți ții greutatea sub control este faptul că este util la controlul foamei și previne mâncatul în exces.

ADVERTISEMENT

“Parmezanul este o brânză tare, maturată, lucru care o face mai densă din punct de vedere caloric pe porție. Acest lucru îți poate oferi atât aroma de care ai nevoie în farfurie, cât și un buget caloric scăzut.

Parmezanul este, de asemenea, relativ bogat în proteine, ceea ce poate favoriza sațietatea și poate ajuta la controlul foamei, prevenind, potențial, mâncatul în exces. În plus, oferă o sursă bună de calciu pentru sănătatea oaselor”, a explicat Lisa Richards.

ADVERTISEMENT

În comparație cu alte tipuri de brânză, parmezanul are mai puține grăsimi saturate, lucru care ajută la menținerea sănătății inimii. În același timp, trebuie consumat cu moderație dacă vrei să aibă beneficii pentru organism.

Astfel, parmezanul trebuie folosit pentru a da gust preparatelor culinare, dar fără să adaugi o cantitate prea mare. Poți să îl razi peste paste și chiar să-l introduci în salată. Îl poți consuma, de altfel, ca pe o simplă gustare, alături de un pahar de vin.

ADVERTISEMENT
Tags: