Life

Cum poți să cultivi în ghiveci, la tine acasă, avocado, fructul pe care îl adoră din ce în ce mai mulți români. Nu vei mai cumpăra de la supermarket niciodată

Cum poți cultiva avocado în ghiveci, chiar la tine acasă. Fructul este adorat de tot mai mulți români și are multe beneficii pentru sănătate.
24.10.2023 | 14:50
Cum poti sa cultivi in ghiveci la tine acasa avocado fructul pe care il adora din ce in ce mai multi romani Nu vei mai cumpara de la supermarket niciodata
Cum să cultivi avocado chiar la tine acasă. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tot mai mulți români consumă avocado, un fruct preferat mai ales la micul dejun, dar știai că îl poți cultiva în ghiveci, chiar la tine acasă. Trebuie doar să respecți câțiva pași pentru a putea obține fructul.

Cum poți să cultivi în ghiveci, la tine acasă, avocado. Fructul este adorat de mulți români

În ultimul timp, avocado a devenit unul dintre cele mai apreciate fructe exotice inclusiv în România. Oamenii îl consumă adesea dimineața sau prepară diverse rețete pe baza lui.

ADVERTISEMENT

La noi în țară, acest fruct se găsește în orice supermarket, indiferent de sezon. Cu toate acestea, prețul nu este tocmai unul mic, însă acest lucru nu înseamnă că nu îl poți consuma atunci când vrei. Nu este nevoie să-l cumperi din comerț, ci îl poți planta la tine acasă.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să obții o sămânță de avocado. Aceasta trebuie extrasă din fruct, apoi spălată și străpunsă cu trei scobitori astfel încât să se creeze un suport.

ADVERTISEMENT

Suportul va ajuta sămânța să se mențină suspendată într-un recipient plin cu apă, după care vor încolți rădăcinile. Sămânța introdusă în apă se pune apoi într-un loc aerisit, expus la soare, până când crește tulpina plantei. Aceasta trebuie să ajungă să aibă o înălțime de 15 cm.

Atunci când ajunge la această înălțime, se taie și se lasă aproximativ 7 cm. În acest fel, tulpina va deveni mai puternică și va putea susține creșterea mai multor rădăcini și frunze noi.

ADVERTISEMENT

E important să acorzi atenție apariției primelor frunze, deoarece acest moment îți semnalează faptul că e timpul să plantezi răsadurile într-un ghiveci, notează ideipractice.ro.

Ghiveciul de avocado ar trebui expus pe terasă sau în grădină, într-un loc unde bate mai bine soarele, pentru a crește corespunzător. Dacă nu ai posibilitatea de a-l plasa afară, poți și în interior, într-un loc de lângă fereastră. Este o plantă care preferă căldura și nu frigul și temperaturile foarte scăzute.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie să folosești un sol bogat în nutrienți, cu un pH scăzut. Deși este posibil să plantezi avocado acasă, poate dura mult timp până când pomii vor începe să dea fructe, poate chiar ani.

Dacă vrei să grăbești lucrurile, o soluție ar fi o altoire de la un avocado care e deja pe rod. Cineva care are un lăstar de avocado te poate ajuta în acest sens și te vei bucura de fruct mai repede.

Ce beneficii are avocado

Avocado reprezintă o sursă de acizi grași sănătoși, precum și vitamine, fibre și minerale. Mai exact, fructul conține vitaminele A, C și pe cele din grupa B, dar și acid folic și potasiu. Are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care și scăderea nivelului colesterolului și al trigliceridelor.

În același timp, avocado ajută la menținerea sănătății cardiovasculare și a sistemului digestiv. Alimentul ajută la pierderea în greutate datorită conținutului ridicat de fibre.

ADVERTISEMENT
Tags: