Alimentul pe care e bine să-l ai tot timpul în bucătărie, indiferent de anotimp. Se spune că aduce noroc în casă, fiind vorba de un produs care se folosește de milioane de ani și care are o istorie lungă și importantă în spate.
Produsul care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Specialiștii cred că atrage norocul în locuință și bunăstarea. Are o simbolistică puternică și aduce prosperitate în casă, pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate.
Se mai spune că îndepărtează energiile negative și le atrage pe cele pozitive. Alimentul este hrană pentru zeii Olimpului, în timp ce grecii obișnuiau în trecut să-l pună în prăjiturile pe care le ofereau drept ofrandă.
Dacă nu ți-ai dat seama despre ce este vorba, îți spunem noi. Mierea este produsul care aduce norocul în sânul familiei. Și unde mai pui că este un ingredient minune care vindecă rănile și are efecte puternice asupra frumuseții pielii.
În plus, experții în Feng Shui susțin că borcanul cu miere nu trebuie să stea ascuns în cămară, ci mai degrabă în mijlocul mesei din bucătărie. În felul acesta toți membrii familiei se vor bucura de efectele sale miraculoase.
Mierea este un aliment utilizat în aproape toată lumea de milenii bune. Lichidul vâscos, dulce și produs de albine era folosit inițial în ritualuri religioase și abia mai târziu în alimentație, cosmetică și medicină naturistă.
Ulterior, produsul a început să fie considerat un agent antiseptic împotriva infecțiilor și tratament pentru coșuri și veruci. În timpul celor două războaie mondiale a fost folosit pentru a accelera vindecarea rănilor soldaților.
De asemenea, mierea este o hrană comună tuturor civilizațiilor. Anual, la nivel mondial se produc peste 1,5 milioane de tone de miere de albine. Cei mai mari producatori sunt China, Turcia și Statele Unite ale Americii.
România se numără printre primii producători de miere la nivelul Uniunii Europene. Potrivit romania.europalibera.org, țara noastră a intrat în topul celor mai importante 20 de state producătoare abia în anul 2011.