News

Alin Anastasescu, patronul clubului Colectiv: ”Numărul maxim de persoane pe care noi l-am cuantificat a fost de 800”

Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv a fost reţinut luni seara. Acuzaţiile aduse celor trei patroni au fost ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Detaliile pe...
03.11.2015 | 18:03
Alin Anastasescu patronul clubului Colectiv Numarul maxim de persoane pe care noi lam cuantificat a fost de 800
ADVERTISEMENT

Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv a fost reţinut luni seara. Acuzaţiile aduse celor trei patroni au fost ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Detaliile pe care Anastasescu le-a povestit anchetatorilor sunt halucinante. Redăm mai jos o parte din mărturisiri:

”Sunt administrator al societăţii SC Colectiv Club SRL, împreună cu Cătălin Gancea Paul şi Mincu Costin. Noi am preluat spaţiul de la SC Salsa, la momentul respectiv fiind 2 administratori, eu şi Mincu Costin. Îmbunătăţirile pe care le-am adus la clădire au fost aplicarea buretelui antifonant în spaţiul interior şi tavanul fals din lemn. (…) Existau 3 modalităţi de lucru, prima dintre ele, în care evenimentul era integral organizat de noi, cea de-a doua variantă în care închiriam spaţiul, dar mai puţin barul, iar cea de-a treia variantă era să închiriem integral spaţiul şi barul inclusiv.

ADVERTISEMENT

Nu ne-a interesat preţul atunci când am cumpărat buretele

Contractul era încheiat ca o garanţie să ne asigurăm consumul în bar. A doua variantă a fost folosită şi în seara de 30.10.2015. Materialele pe care le-am folosit la renovare, respectiv buretele care a fost aplicat pe stâlpii de susţinere şi pe tavan, ştiam de la constructor că era ignifugant. La momentul respectiv, din discuţia pe care am avut-o cu constructorul, am vrut să alegem alt burete. Scopul buretului era asigurarea unei acustici corecte în sală. Nu ne-a interesat preţul atunci când am ales buretele. ”

”Referitor la spectacolul din data de 30.10.2015, a fost închiriat localul cu excepţia barului, care a rămas în administrarea noastră. Costul biletelor de intrare nu este decizia noastră. Noi aveam 2 praguri contractuale, respectiv, dacă veneau sub 200 de persoane se plătea o chirie de 1000 de euro, dacă veneau între 250-400 de persoane se plăteau 500 de euro, iar dacă veneau peste 400 de persoane nu se plătea chiria. Eu am discutat cu Mincu Costin la telefon despre concertul din data de 30.10.2015, şi despre pragurile pe care să le impunem. În funcţie de trupă, pragurile pot fi mai permisive. În mod concret, eu nu am purtat discuţii cu formaţia până la momentul semnării contractului, când am vorbit cu 2 membrii ai formaţiei, respectiv cu Mişu şi Alex. Pragurile au fost stabilite de mine şi Mincu Costin telefonic, referitor la formaţia GOODBYE TO GRAVITY. Practic, cu cât mai multe persoane vin la spectacol, cu atât chiria este mai mică. Justificarea este că, cu cât mai multe persoane vin la un concert, cu atât creşte consumaţia barului. ”

ADVERTISEMENT

Spaţiul mai avea o ieşire care corespundea cu clubul Salsa.

” Renovarea s-a făcut în etape, prima dată fiind antifonat tavanul, după care au fost antifonate şi coloanele din faţa scenei. Nu există un contract cu o firmă care a făcut amenajarea, pentru materialele care au fost folosite la stâlpii fiind cumpărate în regie proprie. Materialul de pe tavan era plat, iar cel de pe coloane era piramidal. Factura de achiziţionare a buretelui de antifonare se află în contabilitatea firmei MUSIC HALL. Numărul maxim de persoane pe care noi l-am cuantificat a fost de 800 de persoane, densitatea fiind de 3 persoane pe metru pătrat conform unor studii de pe internet. Nu ştiu dacă se referă la spaţiu închis sau deschis. Spaţiul respectiv avea din construcţie o ieşire care este funcţională, şi încă o ieşire care corespundea cu clubul Salsa. Ieşirea către Salsa este blocată, fiind închisă”.

Aspiratorul pentru curăţenie a fost închiriat de pe internet

”În vara anului 2015, s-au făcut activităţi de curăţire a buretelui antifonant, iar noi am închiriat de pe OLX un aspirator pentru a face curat. Nu ştiu ce substanţă a fost folosită, presupun că a folosit apă şi şampon. A fost curăţat şi tavanul. Buretele de pe coloane nu a fost spălat niciodată pentru că riscam să-l deteriorăm”.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.libertatea.ro